Nea Radio

Fritt skolevalg:

– Dette er karakterbasert opptak

ISAK V. BUSCH: Rørosordføreren støtter ikke fritt skolevalg Foto: Marit Langseth

Rørosordføreren om regjeringas forslag om fritt skolevalg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Nærskoleprinsippet kommer nå til å bli skrotet, kunne kunnskapsminister Guri Melby (V) opplyse nylig.

Det betyr innføring av det regjeringen kaller fritt skolevalg - eller karakter basert skoleinntak, som motstandere til reformen kaller det.

En av mange som reagerer på forslaget, er ordfører i Røros kommune Isak Veierud Busch. Han mener Røros videregående skole fort kan bli en av taperne om endringsforslaget blir gjennomført.

Dette begrunner han i at forslaget legger opp til at enkelte skoler vil vil få høy status og mange søkere, mens andre skoler igjen vil få lav status.

– De som risikerer mest her, er de elevene som har dårligste karakterer og kanskje trenger den tetteste oppfølginga, sier han og frykter mange som skal begynne på videregående skole nå må flytte langt hjemmefra og bo på hybel.

– Det er bra for 15-16-åringer å gå på skole i nærheten av der de bor, mener han og viser til gjennomføringsgraden som støtter opp om denne påstanden.

Busch frykter også at distriktsskolene vil slite med å konkurrere med de sentrale og populære skolene.

– Dette handler ikke om at disse skolene er dårligere enn andre, men om langtidseffekten av at elever med gode karakterer søker seg til ett sted, så vil de med lavest karakterer søke seg et annet sted, sier han.

Hør intervju med rørosordføreren her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...