Annonse
Nea Radio

– Dette er ikke en dreining mot sentrum

SV og MDG er skuffet over å ikke bli spurt

Sammen på toppen: Arbeiderpartiet velger seg Senterpartiet etter sistnevntes brakvalg. De tidligere samarbeidspartnerne SV og MDG er skuffet over å ikke få bli med videre. På bildet: sittende og kommende varaordfører, Ole Herman Sveian (SP) og kommende ordfører, Trond Hoseth (AP). Foto: Malvik kommune

– Det er lettere å være to som samarbeider enn fire, sier nyvalgt ordfører Trond Hoseth om det nye styringssamarbeidet i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2019 kl 12:56

Annonse

Arbeiderpartiet har sikret seg ordførerklubba i Malvik ved å gå sammen med Senterpartiet. Nyvalgt ordfører, Trond Hoseth, avviser at dette er en dreining mot sentrum for partiet.

– Jeg ser ikke at dette går på bekostning av ideologi for oss. Vi opplever full støtte for våre verdier hos Senterpartiet. Han sier videre at partiet bare ved et par enkeltsaker opplevde å komme i konflikt med noen av samarbeidspartnerne i forrige periode.

– Da vi valgte arbeidsplasser framfor det vi mener er en svært begrenset nedbygging av matjord gikk vi sammen med Høyre og FrP for å få gjennomslag for dette. Utover det har samarbeidet vært uproblematisk.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Trond Hoseth om det nye samarbeidet
Foto: Anne Gundersen

Ikke flertall tidligere

Grunnen til at man nå velger denne løsningen er enkelt og greit at Senterpartiets framgang har gitt de to flertall uten at det trengs andre partier med i kabalen.

– Med våre 11 mandat og senterpartiets seks har vi flertallet i et kommunestyre bestående av 31 representanter.

Veldig skuffet

– SV er veldig skuffet over at arbeiderpartiet og Senterpartiet har valgt å inngå en samarbeidsavtale uten en gang å invitere SV inn i samtaler, sier Rakel Skårslette Trondal til Nea Radio.

– Det kan se ut som om Arbeiderpartiet i Malvik velger å bevege seg mot sentrum, konkluderer hun.

– SV er imidlertid veldig fornøyd med vårt eget valgresultat og takker alle som har tillit til oss. Vi vil jobbe i fire år for at Malvik skal bli grønnere og mer rettferdig selv om vi ikke er en del av et flertall i Malvik.

Tap for kreativiteten

Jeg syns det er skuffende og overraskende og hadde forventet i det minste en sondering, sier leder i MDG Malvik, Per Olav Bjørgum til Nea Radio.

– Jeg tror at det blir et tap for kreativiteten og dynamikken i Malvik-politikken. I tillegg blir det mindre fokus på klima miljø og jordvern som er det som trengs nå, frykter han.

– Jeg hadde tenkt å gå inn i samarbeidet med et konstruktivt og kreativt bidrag. Jeg har forståelse for at det ble litt utfordrende når det dreide seg om jordvern på Vikhammer, men vi kunne ikke gjøre annet enn å være lojal mot våre velgere som vil sette klima miljø og jordvern aller øverst.

Ferdig fordelt

Partiene er også enige om fordeling av leder og nestlederverv for utvalg, samt formannskapsplasser. Arbeiderpartiet får tre plasser i formannskap, Senterpartiet får en. Senterpartiet får leder for utvalgene oppvekst og kultur, og helse og velferd samt nestleder i utvalg for Areal og samfunnsplanlegging.

Arbeiderpartiet får leder i utvalg for areal og samfunnsplanlegging (ARESAM) og nestledere i utvalg for oppvekst og kultur, og helse og velferd.

Nøkkelord

Annonse