Nea Radio

– Dette er dramatisk

Dramatisk: – Vi har ikke sett maken i Skandinavia i moderne tid, sier beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal fra Brannvesenet Røros, Holtålen, Os og Tydal Foto: Camilla Westlund

Brannmannskap fra Fjellregionen og Stjørdal bidrar i slukningsarbeidet i Sverige. – Et lynnedslag er alt som skal til før vi kan risikere lignende her, sier beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2018 kl 19:39

– Vi har ikke sett noe lignede i Skandinavia i moderne tid, sier beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal fra Brannvesenet Røros, Holtålen, Os og Tydal til Nea Radio.

Til en hver tid er fire brannmannskap fra fjellregionen tilstede i Härejedalen for å bistå svenskene i kampen mot de mange skogbrannene som herjer over grensen.

– Det første døgnet var det 10 mannskap fra oss der, men nå har vi trappet ned og rullerer med fire om gangen. Også brannmannskap fra Stjørdal er på plass, sier Sevatdal.

– Det øvrige norske brannmannskapet er travelt opptatt med å hindre at branner i Telemark utvikler seg tilsvarende.

Beredskapsleder Bjørn Ivar Sevatdal. Foto: Per Magne Moan

Uker

Sevatdal, som er i kontinuerlig kontakt med brann- og redningstjenesten i Sverige, mener det vil ta uker før brannene slukkes.

– Jeg har hørt det bli sagt at det krever fire uker med konstant regn for å få bukt med dette, og det er skremmende, sier han og forteller at mannskapene som kommer hjem er sterkt preget av opplevelsen.

– Ikke bare er de fysisk utslitt, men bare det å se slike krefter i sving er overveldende for alle.

Lynnedslag

Sevatdal sier at det er med klump i halsen han følger med på værmeldinger og tordenvarsler.

– Været kan vi ikke gjøre noe med, og så tørt som det er nå, skal det veldig lite til før vi kan få lignende tilstander på vår side av grensen. Et lynnedslag kan være alt som skal til, sier Bjørn Ivar Sevatdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...