Nea Radio

Listhaug som ny FrP-leder:

– Dette er bra for partiet

Men ikke alle er enige

Samlende: Gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune, ønsker Sylvi Listhaug velkommen som ny leder i partiet. Foto: Privat

Gruppelederen i Trøndelag FrP ønsker Sylvi velkommen som leder. Men meningene i partiet som helhet er delte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg tror kombinasjonen av Sylvi Listhaug som leder og Ketil Solvik-Olsen som nestleder blir bra, sier Lill Harriet Sandaune, gruppeleder for FrP i Trøndelag, medlem av sentralstyret og 1. vara til Stortinget.

– De to utfyller hverandre på en veldig fin måte, kjenner hverandre godt og har samarbeidet i mange år.

Hun sier videre at partiet nå må summe seg etter sjokkbeskjeden.

– Men de to det nå ser ut for er påtroppende, vil etter min mening kunne samle partiet. Sylvi er god på innvandring, eldreomsorg og helse, mens Ketil har sine styrker i samferdesel, nærings- og klimapolitikk. Alt dette er viktige saker når vi nå går inn i valgkampen.

Skepsis

Det er imidlertid ikke unison enighet i partiet når det gjelder valg av Jensens etterfølger. Flere peker på Listhaugs retorikk som potensielt polariserende og ønsker seg en mer avdempet leder.

I Trøndelag sier fylkesleder Tommy Skatland til Adresseavisen at han ønsker en leder som er bedre på å bruke "innestemme". For ham er Solvik-Olsen favoritt.

Også Per Sandvik er skeptisk til om Listhaug vil ha en samlende effekt.

– Hun vil nok samle de konservative, nasjonalistiske velgerne, og antagelig trekke dem som forlot partiet med den ekskluderte Oslo-lederen, tilbake, Sandvik til NRK.

– Men de med liberalistiske vibber, med sosialliberale og sosialdemokratiske verdier og syn, de vil komme i mindretall. De vil bli presset ut.

Vil bli savnet

Det var kun Siv Jensens aller nærmeste som var klar over at den markante partilederen ville trekke seg. Det kom også overraskende på Sanduane.

– En æra er over både i FrP og i Norsk politikk, mener hun.

– Siv har har satt et tydelig preg på både partiet og det politiske landskapet. Hun har vært et forbilde, ikke minst for kvinner i politikken. Jeg vil si at det at hun som kvinne og FrP`er har sittet som finansminister, er nybrottsarbeid,

Omsorgsfull

Lill Harriet Sandaune mener at Siv Jensens mest framtredende trekk, bortsett fra faglig dyktighet, er respekten hun viser for menneskene rundt seg.

– Hun er ei veldig skvær dame. Hun har respekt for alle, uansett hvilket politisk parti de tilhører.

Sandaune vet ingen ting om hvilke karrierevalg Jensen vil ta framover.

– Verden ligger åpen for Siv. Men som hun sa på pressekonferansen, er det å endelig ha tid til skaffe seg hund. Dermed er det vel mye som tyder på at hun har planer om å holde seg her i Norge.

Hør intervjuet med Lill Harriet Sandaune i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...