ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Listhaug som ny FrP-leder:

– Dette er bra for partiet

Men ikke alle er enige

Samlende: Gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune, ønsker Sylvi Listhaug velkommen som ny leder i partiet. Foto: Privat

Gruppelederen i Trøndelag FrP ønsker Sylvi velkommen som leder. Men meningene i partiet som helhet er delte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Jeg tror kombinasjonen av Sylvi Listhaug som leder og Ketil Solvik-Olsen som nestleder blir bra, sier Lill Harriet Sandaune, gruppeleder for FrP i Trøndelag, medlem av sentralstyret og 1. vara til Stortinget.

– De to utfyller hverandre på en veldig fin måte, kjenner hverandre godt og har samarbeidet i mange år.

Hun sier videre at partiet nå må summe seg etter sjokkbeskjeden.

– Men de to det nå ser ut for er påtroppende, vil etter min mening kunne samle partiet. Sylvi er god på innvandring, eldreomsorg og helse, mens Ketil har sine styrker i samferdesel, nærings- og klimapolitikk. Alt dette er viktige saker når vi nå går inn i valgkampen.

Skepsis

Det er imidlertid ikke unison enighet i partiet når det gjelder valg av Jensens etterfølger. Flere peker på Listhaugs retorikk som potensielt polariserende og ønsker seg en mer avdempet leder.

I Trøndelag sier fylkesleder Tommy Skatland til Adresseavisen at han ønsker en leder som er bedre på å bruke "innestemme". For ham er Solvik-Olsen favoritt.

Også Per Sandvik er skeptisk til om Listhaug vil ha en samlende effekt.

– Hun vil nok samle de konservative, nasjonalistiske velgerne, og antagelig trekke dem som forlot partiet med den ekskluderte Oslo-lederen, tilbake, Sandvik til NRK.

– Men de med liberalistiske vibber, med sosialliberale og sosialdemokratiske verdier og syn, de vil komme i mindretall. De vil bli presset ut.

Vil bli savnet

Det var kun Siv Jensens aller nærmeste som var klar over at den markante partilederen ville trekke seg. Det kom også overraskende på Sanduane.

– En æra er over både i FrP og i Norsk politikk, mener hun.

– Siv har har satt et tydelig preg på både partiet og det politiske landskapet. Hun har vært et forbilde, ikke minst for kvinner i politikken. Jeg vil si at det at hun som kvinne og FrP`er har sittet som finansminister, er nybrottsarbeid,

Omsorgsfull

Lill Harriet Sandaune mener at Siv Jensens mest framtredende trekk, bortsett fra faglig dyktighet, er respekten hun viser for menneskene rundt seg.

– Hun er ei veldig skvær dame. Hun har respekt for alle, uansett hvilket politisk parti de tilhører.

Sandaune vet ingen ting om hvilke karrierevalg Jensen vil ta framover.

– Verden ligger åpen for Siv. Men som hun sa på pressekonferansen, er det å endelig ha tid til skaffe seg hund. Dermed er det vel mye som tyder på at hun har planer om å holde seg her i Norge.

Hør intervjuet med Lill Harriet Sandaune i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE