ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Det var jobbmuligheter som førte dem til Røros

TILFLYTTERE TIL RØROS: Stine Engen Hjorthol og Mats Hjorthol tok med de to døtrene Nora Marie (7) og Mille (3) til Røros for to år siden. Foto: Guril Bergersen

Tilflytterfamilien bestående av fire nye innbygger i Røros, kom flyttende på grunn av jobbmulighetene og trainee-programmet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Jeg fikk jobb som trainee på Flokk. Da pakket vi sakene våre hele gjengen og solgte vår nyoppussede leilighet i Trondheim, sier Mats Hjorthol og Stine Engen Hjorthol til Arbeidets Rett.

Sammen med barna Mille på tre år og Nora Marie på syv år flyttet de til Røros for to år siden.

Jobber på samme sted

– Jeg hadde fast jobb i Trondheim som jeg sa opp, og det var ikke noe problem å få seg jobb her på Røros. Jeg er utdannet helsesekretær og jobber nå på kundesentret på Flokk, opplyser Stine.

– Det var tilfeldig at jeg fikk høre om trainee-ordningen her. Jeg er utdannet elektroingeniør og har en mastergrad i teknologiledelse. Arbeidsmarkedet var ikke så enkelt og jeg søkte stillinger over hele Norge. Det var en jeg studerte med som hadde vært trainee her på Røros og han anbefalte meg å søke. Da jeg fikk jobben tok vi sjansen, pakka sekken og dro, forklarer Mats.

De har ikke angret på det siden. Eldsetejenta startet 1. klasse på Røros skole rett etter at de flyttet.

– Skulle vi flytte på oss så måtte vi gjøre det før ungene begynte på skole, sier Stine.

Å flytte til Røros har de ikke angret på. De er veldig glad for at de havnet akkurat her når det ble bestemt at de skulle flytte på seg.

– Det er ikke lenger unna Trondheim enn at man fint kan ta en helgetur, og jeg tror vi har mye mer besøk fra våre venner enn vi ellers ville hatt om vi hadde valgt å flytte et annet sted. Røros er en plass som folk ønsker å komme på besøk til, sier ekteparet.

De mener det er en fin plass å bo, har fine turområder, mye trivelige folk, koselig sted og ikke så mye stress.

Mindre stress

– Det er praktisk å levere i barnehage, vi slipper kø på morgenen og vi får mer tid til å være sammen med familien. Vi ville ha måttet brukt mye mere tid på å bringe og hente jentene til barnehage, skole og aktivitetstilbud hvis vi hadde blitt boende i Trondheim. Det er mye lettere tilgang på alt her, sier Stine.

Mille på tre trives veldig godt i barnehagen og har fått seg venner der som hun også møter på fritiden.

– Røros skole virker veldig bra. Det er mobbing, men skolen er klar over det og jobber med det, sier Stine.

De bor i Gjøsvika og mener området er fint for små barn.

– Det vi savner her er en lekeplass de kan samles på. Det mangler et knutepunkt for ungene. Vi har hørt snakk om at det det skal bygges.

Ønsket nyere bolig

Da de skulle finne seg bolig var det ikke aktuelt med et oppussingsobjekt. De ønsket å kjøpe en nyere bolig.

– Hvis vi sammenligner prisene på Røros med Trondheim så er selve boligen billigere, men kommunale avgifter er høyere.

Kjent med andre ble de fort gjennom trainee-nettvekret og trives såpass godt at de ikke har planer om å flytte med det første.

Nøkkelord

ANNONSE