Nea Radio

- Det snør ikke spor

Tjønndalen Foto: Arne Otto Vedvik

Det er vinterferie i store deler av fylket, og mange benytter seg av fantastiske skispor. Men hvor kommer skisporene fra?....

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2019 kl 20:53

Det er vinterferie i store deler av fylket, og mange benytter seg av fantastiske skispor. Men hvor kommer skisporene fra?

Stugudal Fjell har tatt på seg ansvaret for mange kilometer i Tydal, og nå oppfordrer de hytteforeningene til å bidra med økonomisk støtte.

- For, skisporene kommer ikke av seg selv, sier Arne Otto Vedvik, styreleder i Stugudal Fjell. - Vi har forsøkt å inspirere hytteeiere til å bruke Vipps for å bidra med støtte, og dette har vi til en viss grad lyktes med, men vi ser at det mest trolig er mange flere brukere enn betalere av den frivillige løypeavgiften.

1250 hytter rundt løypenettet

Det finnes i dag over 1250 hytter omkring løypenettet til Stugudal Fjell. Dersom hver hytte hadde bidratt med 500 kroner, ville det teoretisk sett kunne gi et tilskudd på kr 625.000,-.

- For hytteeierne er det ingen tvil om at tilrettelagt sporkjøring øker attraktiviteten på hyttene. Både i forhold til egen bruk gjennom hele vinteren, og markedsverdien på hytta. Vi vil derfor nå henstille samtlige hytteforeninger til å behandle et forslag om felles innbetaling av løypeavgift på 500 kroner for samtlige medlemmer gjennom hytteforeninga, sier Vedvik.

Så langt har tre hytteforeninger tatt opp dette spørsmålet og fått gjennomslag for denne løsningen (Øvlinglia, Kjølvollen og Stugguvollbekkveien).

I 2017 fikk Stugudal Fjell inn 400.000 kroner i støttemedlemsskap og frivillig løypeavgift. I fjor var beløpet bare 290.000 kroner.

- Det skyldes nok i stor grad ny lovgiving omkring personvernet. Vi fikk ikke lenger benytte oss av adresselista fra kommunen til å sende ut giro direkte til den enkelte hytteeier, sier styrelederen.

Frivillig arbeid

Styret i Stugudal Fjell består for tida av tre hytteeiere og en fastboende, og styrejobben gjøres på frivillig basis uten godtgjørelse.

- Den største utfordringa vår er økonomi, og spesielt forutsigbarhet på inntektssida. Styret har klart å snu et flerårig negativt resultat til to påfølgende år med gode overskudd. Det betyr at Stugudal Fjell har begynt å bygge opp en egenkapital. Vi har gjort dette blant annet gjennom en forbedring av avtaler, mer strukturert løypekjøring og ikke minst fordi vi har noen løypekjørere som gjør en fantastisk dugnadsinnsats. For at løypenettet skal bli bedre, for at vi skal kunne kjøre spor oftere og ikke minst kunne tenke på fornying av utstyret, er vi nødt til å bygge opp egenkapitalen ytterligere, sier Arne Otto Vedvik.

SNØR IKKE SPOR: Stugudal Fjell har ansvar for Foto: Arne Otto Vedvik

Løypemaskina, her parkert på Stugguvollmoen. Foto: Arne Otto Vedvik

Sporkjøring Foto: Arne Otto Vedvik

Infotavle, her fra Langsvola Foto: Arne Otto Vedvik

Tidlig-trasèen Foto: Arne Otto Vedvik


Hør intervju med Arne Otto Vedvik, styreleder i Stugudal Fjell

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...