ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Verdens nordligste sykkelritt til Trøndelag:

- Sendes til 190 land verden over

SYKKELFEST: Verdenseliten i landeveissykling kommer til Trøndelag i august. Foto: Henrik Einangshaug

Verdens nordligste sykkelritt, Artic Race of Norway, kommer til Trøndelag i sommer. Rittet sendes til 190 land verden over.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den 11-14 august kommer verdenseliten i landeveissykling til Norge, når Artic Race of Norway arrangeres. For første gang i historien kommer rittet Trøndelag, og det på to av fire etapper.

- I dag er jeg veldig glad. Dette her blir fantastisk for både sykkelmiljøet, Trøndelag og våre innbyggere, så dette er en stor dag, sier leder i Stienkjer cykleklubb, Kristine Svendsen.

TV-seere fra 190 land

Rittets to første etapper vil gå i Nord-Norge, i henholdsvis Mo i Rana og Mosjøen og Brønnøysund. På rittets tredje etappe starter rytterne i Namsos sentrum, og sykler 180 km før de har målgang på Skallstuggu.

Tredje etappe ARN 2022


- Utgangspunktet for etappen var at man ønsket litt høydemeter, litt bakker under etappen. Det er en ganske lang etappe på 180 km, og det at vi får det både gjennom Namdalsregionen og så og si hele Innherred er vi veldig fornøyd med.

- Det blir en bra bakkestigning på sluttspurten, det er mye som kan bli avgjort der, men man har og noen gode kneiker underveis også. Det er en veldig fin løypeprofil, for både utøvere og publikum, sier Svendsen.

Fjerde etappe ARN 2022

Det er ventet at store deler av verdenseliten kommer til start i Artic Race of Norway. Rittet vil være en god mulighet for å vise frem det Nord-Norge og Trøndelag har å by til land verden over.

- Det her sendes til 190 landdet sendes verden over. Vi skal skape noen fine TV-bilder, og det tror jeg vi klarer veldig godt med den løypeprofilen som er lagt på den tredje etappen.

Allerede 19-26. juni blir det mulighet til å oppleve norgeseliten i landeveissykling i Trøndelag. Steinkjer CK og IL Sverre er i år arrangør av NM landevei. NM gateritt og fellesstart arrangeres på Levanger, mens lagtempo og tempo blir arrangert på Steinkjer. 14-15. mai er Stjørdals-Blink arrangør av Norgescup i sykkel for junior og senior.

Nøkkelord

ANNONSE