Nea Radio

Tydalfestivalen 2021:

- Det har vært mange tanker og søvnløse netter, forteller festivalsjefen

Den 26. Tydalfestivalen går av stabelen 16. - 18. juli. Festivalsjefen gleder seg, og tror det blir stor stemning selv om festivalen er noe nedskalert av hensyn til smittevern i år. Foto: Tydalfestivalen (arkiv)

Det blir musikk og festivalstemning på Stugguvollmoen i Tydal i år og. 16. - 18. juli går Tydalsfestivalen av stabelen, men av hensyn til smittevern er den betydelig nedskalert i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2021 kl 21:27

Mange har ventet spent på å få høre hva som skjer med årets Tydalfestival. I fjor ble den avlyst til stor skuffelse for mange, og flere av sommerens festivaler og kulturarrangement har allerede kansellert.

Nå har festivalledelsen jobbet i et år med å få på plass årets festival, og lørdag ettermiddag ble det gjort kjent på Facebook-siden til festivalen: Det blir Tydalfestival i sommer.

- Det blir jo noe nedskalert fra det vi er vant til. Det blir for eksempel 600 publikummere på konsertene i stedet for 3.500, og publikum blir delt inn i tre kohorter med 200 i hver. Det blir bord og benker og alle får anviste plasser. Det blir dessverre ingen camping eller aktiviteter på dagtid i år, men det skal bli bra likevel, sier Ann Waagan.

Legger ut flere billetter

Festivalen går av stabelen på Stugguvollmoen 16. - 18. juli, og det blir to konserter hver kveld. De som allerede har kjøpt billetter skal få velge hvilken kveld de ønsker først. Så legges resten av billettene ut for salg når dette er klart.

- Selv om det ikke blir en Tydalsfestival i fullformat i år, ønsker vi likevel å gjennomføre arrangementet både for artistene sin del og ikke minst for publikum.

Fredag blir det konserter med Rotlaus og Beist, lørdag kommer SkaFrika og Postgirobygget, mens Halvdan Sivertsen og Odd Nordstoga får avslutte festivalen søndag. Alle som allerede har kjøpt billetter får velge hvilken dag de ønsker å delta på. De med festivalpass får velge to kvelder, mens de som ikke ønsker å delta får refundert billettene sine.

- Jeg håper folk er kjappe til å bestemme seg, så vi får lagt ut billettene som er igjen, sier Waagan.

Etter planen legges de resterende billettene ut for salg 9. juni.

Holder hjulene i gang

Festivalsjefen innrømmer at det har vært mye jobb, mange tanker og mange søvnløse netter i det siste. Det har vært stor usikkerhet rundt smittesituasjonen og muligheter for å få støtte, men så bestemte de seg for å ta en råsjans.

- Det var godt å endelig få landa en plan. Vi synes det er viktig å holde hjulene i gang.

Waagan synes dessuten de har et ansvar for å bidra til at artister fortsatt har en jobb og at kompetansen rundt kultur- og konsertarrangement blir ivaretatt.

- Det er viktig å bevare arbeidsplassene i bransjen, så derfor er vi ekstra glade for at vi nå har funnet en måte å gjennomføre festivalen på. Festivalen skaper dessuten mye i bygda og betyr mye for folket.

Håper på sol

Festivalområdet på Stugguvollmoen har de tatt over og leid av kommunen. Det er en stor arena de har å boltre seg på, og derfor mener Waagan at det bør være fullt gjennomførbart.

- Jeg tror det blir kjempetrivelig. Og så blir det kult å teste ut et nytt konsept med faste plasser og servering ved bordene. Om dette funker kan vi invitere til flere til flere slike arrangementer, mener hun.

Mange festival- og konsertarrangører har valgt å avlyse sine arrangement. Waagan sier hun har stor respekt for at de ikke ser muligheten for å gjennomføre, og tror de fleste har strukket seg så langt de kan.

Det er fortsatt en stund igjen til årets Tydalfestival, og mye kan skje før den tid. Det er Waagan fullstendig klar over.

- Vi har blitt så vant til å leve med denne usikkerheten nå, og vet at ting kan skifte i siste liten. Men jeg tror dette går bra med de planene vi har lagt nå.
- Jeg gleder meg til å se folk i en slik setting igjen. Med musikk, lokal mat og drikke, og så håper jeg det blir sol, sier en fornøyd og lettet festivalsjef.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...