Nea Radio

Seks nye smittetilfeller i Stjørdal:

- Det er viktig at de smittede ikke føler skam

Ta vare på hverandre: Det er viktig at de smittede og deres nærkontakter ikke føler på skam. Om du kjenner noen som er smittet, ring dem og vær en støtte for dem, sier kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan. Foto: Skjermbilde

Onsdag ble det påvist seks nye smittetilfeller i Stjørdal Kommune. Nå ber kommunedirektøren om at de smittede og deres nærkontakter ikke føler på skam.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2020 kl 20:01

Det uttaler kommunedirektør Tor Jakob Reitan til Nea Radio onsdag kveld.

Onsdag ettermiddag ble det meldt om seks nye smittetilfeller i kommunen, hvorav Fire av dem er blant de som spores opp fra kjente tilfeller. De to andre er ankommet fra utlandet uavhengig av disse.

Smittesporingsarbeidet tyder nå på at de to trådene har felles utspring. Opprinnelig kilde er fortsatt ukjent, men per nå er 34 personer satt i karantene.

Ta vare på hverandre

Kommunedirektøren sier at de smittede og deres nærkontakter ikke skal føle på skam fordi de har blitt smittet.

- Dette kan skje både deg og meg i morgen, sier Reitan.

Videre forteller han at de nå har omdisponert ressurser, og at ni personer nå jobber aktivt med smittesporing i kommunen. Det vurderes fortløpende om smittesporingsteamet skal inn i en skiftplan.

- Vi vil i løpet av de neste dagene vurdere hva vi skal gjøre fremover, og her er det kommuneoverlegen som sitter på kompetansen. Vi må ta dag for dag, sier kommunedirektøren.

Avslutningsvis har Reitan en oppfordring til de som kjenner noen som er smittet, eller er nærkontakt.

- Ring dem og vær støttende. Ta vare på hverandre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...