Nea Radio

Ski-NM:

- Det er veldig surrealistisk akkurat nå

Idrettsglede: Kathrine Harsem suste inn til sølvmedalje på dagens 5 km klassisk. Foto: Henrik Einangshaug

Mandag kom det etterlengtede oppturen for Kathrine Harsem. Etter lengre tids motgang i skisporet, løsnet det virkelig for meråkerjenta, og hun kunne ta steget opp på seierspallen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De siste sesongene har ikke gått som ønsket for Kathrine Harsem. Løperen som representerer IL Varden Meråker har slitt med å komme opp på det nivået hun var på, noe som førte til at hun foran 2019/20 sesongen mistet landslagsplassen, og siden da gått for regionlaget Team Elon Midt-Norge.
Denne sesongen har resultatene omsider pekt i riktig retning, og Harsem har kun vært utenfor topp 10 tre ganger denne sesongen.

- Det er veldig surrealistisk

Harsem gikk lørdag inn til 9.plass på NM-sprinten. Etterpå var hun tydelig på at hun så frem til dagens renn, og viste at dagen i dag ville være en god mulighet for å vise hva som bor i henne. En distanse hun har pleid å gjøre det svært godt i over lengre tid.

Ved første passeringspunkt etter to kilometer, var Harsem den som lå nærmest ledende Therese Johaug, kun 12 sekunder skilte de to tidligere landslagsvenninne. Cirka halvannen kilometer før mål ledet Johaug fortsatt, men Varden Meråker løperen hadde da plukket inn tre sekunder, og samtidig økt sitt forsprang til nærmeste utfordrer om sølvet.

Selv om Harsem tapte noen sekunder til mål mot Johaug, hadde hun god kontroll på sølvet, og gikk i mål 16,6 sekunder bak seierskvinnen fra Dalsbygda. Anna Svendsen fra Tromsø tok bronsen, 25,9 sekunder bak Johaug.

- Det er veldig surrealistisk akkurat nå, men gleder meg til å komme inn på hotellet å legge meg på senga, det blir godt.

- En som betyr aller mest for meg

Det var en tydelig fornøyd og rørt Kathrine Harsem som gikk over målstreken i Granåsen. Hun ble liggende i snøen en god stund.

Hva gikk gjennom hodet ditt når du gikk i mål?

- Det er en jeg har lovet å gå fort i dag som har bursdag, og som betyr aller mest for meg. Så gitt han en god bursdagsgave. Tenkte på bikkja mi før start at hun gir meg så mye energi, og alle som er rundt meg som jeg ikke gjør dette for, men samtidig fortjener at jeg får en opptur. Selv om de som står deg nærmest har trua på deg, så er det lett å føle selv at det ikke er sånn når du ikke er på det nivået du var, men dager som i dag er med på å styrke det.

Trener for Team Elon Midt-Norge, Kristian Skrødal, var etter rennet godt fornøyd med det Kathrine leverte.

- Vi vet jo hva som bor i Kathrine, når hun får ut det hun er god for så ser du nivået her i dag. Det er ikke mange sekundene opp til Johaug på 5 km klassisk heller. Det har vært litt trått, men nå ser det ut som det begynner å løsne.

Allerede førstkommende lørdag er det verdenscuprenn i Lahti, før du helgen etter arrangeres verdenscuprenn i svenske Falun. Landslagstrener Ole Morten Iversen har vært tydelig på at det etter NM blir tatt ut lag for begge helgene, hvor både Norgescuprennene på Lygna sist helg og NM er svært viktig.
Med kun fire verdenscupstarter sist sesong, håper Harsem at hun får muligheten til å gå.

- Nå blir det veldig spennende å se hva de gjør med verdenscupen, og hva det blir av det, og om jeg får noen mulighet, men jeg håper jo det.

Hør hele intervjuet med Kathrine Harsem her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...