Nea Radio

Kvinnenes hopprenn avlyses:

- Det er så klart veldig kjedelig

I svevet: Thea Minyan Bjørseth tok sølvmedalje under NM i hopp i Granåsen tirsdag kveld. Foto: Henrik Einangshaug

Det arrangeres ikke bare ski-NM i Granåsen i disse dager, også landets beste skihoppere har tatt turen til Trondheim for å kjempe om edelt metall. For kvinnene går det lang tid mellom hver konkurranse, da Det internasjonale skiforbundet (FIS) har avlyst flere av kvinnenes hopprenn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2021 kl 23:52

Mandag ettermiddag startet NM i hopp i Granåsen, hvor landets beste juniorutøvere skulle kjempe om edelt metall. Tirsdag kveld var det imidlertid seniorutøvernes tur til å kjempe om edelt metall i stor bakke.

Blant juniorene var det kun menn til start. Der tok Iver Olaussen fra Byåsen IL seieren med hele 315,9 poeng på sine to hopp. Klubbkompis Bendik Jakobsen Heggli fulgte 15,8 poeng bak på en 2.plass, mens Adrian Thon Gundersrud fra IL Jardar tok bronsemedaljen, 21,3 poeng bak Olaussen.

Gull til Mosjøen

Tirsdag kveld hadde flere av landets beste hoppere tatt turen til Granåsen, blant annet vinner av kvinnenes verdenscup sammenlagt de siste tre sesongene, Maren Lundby fra Kolbukameratene. I alt seks kvinner og 47 menn var påmeldt årets NM for seniorene.

Allerede etter 1.omgang skilte det mange poeng blant kvinnene. Etter et hopp på hele 135 meter, ledet Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen IL ledet hopprennet med 17,1 poeng ned til Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb, og 22,4 poeng ned til Silje Opseth fra Holeværingen IL.
Det ble ikke like langt i finaleomgangen for jenta fra Mosjøen, som hoppet omgangens fjerde lengste hopp med sitt hopp på 123 meter. Hun fikk derimot hele 11,9 poeng på vind i tillegg til greie stilkarakterer, og tok med det gullet i kvinneklassen.
Selv med omgangens lengste hopp på 129 meter, var det ikke nok for Silje Opseth til å gå forbi M. Bjørseth, som tok 2.plassen, mens Opseth fulgte på 3.plass.

Thea Bjørseth var godt fornøyd med sin sølvmedalje.

- Det er så klart veldig gøy, de beste er her, så det er gøy.

Menn får hoppe, men ikke kvinnene

Flere av landets aller beste skihoppere på herresiden kunne ikke delta tirsdag kveld grunnet karantenereglene ved utenlandsreise. De kvinnelige skihopperne kunne også tenkt seg å reist utenlands for å konkurrere, men Det internasjonale skiforbundet har valgt å avlyse kvinnenes hopprenn.

- Det er så klart veldig kjedelig, spesielt når du ser at alle andre idretter holder på i verdenscup og sånn. Samtidig er det viktig å holde motivasjonen oppe, og gjøre en god jobb egentlig, så du er på når rennene starter, sier Thea M. Bjørseth til Nea Radio.

Herrene får lov til å hoppe, føler du det da er litt diskriminerende at dere ikke får?

- Ja, det er så klart veldig irriterende egentlig. Det at vi ser at rennene våres blir avlyst det ene etter det andre hele tiden, mens mennenes renn går fortsatt. Så det er utrolig kjedelig, det er det.

Blant herrene tok Anders Ladehaug fra Nordre Land IL seieren med 276,1 poeng, 3,2 poeng foran Iver Olaussen fra Byåsen IL på 2.plass, og 6,6 poeng foran Matias Braathen fra Øvrevoll Hosle IL som tok bronsen.

Hør hele intervjuet med Thea M. Bjørseth her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...