ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Kvinnenes hopprenn avlyses:

- Det er så klart veldig kjedelig

I svevet: Thea Minyan Bjørseth tok sølvmedalje under NM i hopp i Granåsen tirsdag kveld. Foto: Henrik Einangshaug

Det arrangeres ikke bare ski-NM i Granåsen i disse dager, også landets beste skihoppere har tatt turen til Trondheim for å kjempe om edelt metall. For kvinnene går det lang tid mellom hver konkurranse, da Det internasjonale skiforbundet (FIS) har avlyst flere av kvinnenes hopprenn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2021 kl 23:52

ANNONSE
Annonse

Mandag ettermiddag startet NM i hopp i Granåsen, hvor landets beste juniorutøvere skulle kjempe om edelt metall. Tirsdag kveld var det imidlertid seniorutøvernes tur til å kjempe om edelt metall i stor bakke.

Blant juniorene var det kun menn til start. Der tok Iver Olaussen fra Byåsen IL seieren med hele 315,9 poeng på sine to hopp. Klubbkompis Bendik Jakobsen Heggli fulgte 15,8 poeng bak på en 2.plass, mens Adrian Thon Gundersrud fra IL Jardar tok bronsemedaljen, 21,3 poeng bak Olaussen.

Gull til Mosjøen

Tirsdag kveld hadde flere av landets beste hoppere tatt turen til Granåsen, blant annet vinner av kvinnenes verdenscup sammenlagt de siste tre sesongene, Maren Lundby fra Kolbukameratene. I alt seks kvinner og 47 menn var påmeldt årets NM for seniorene.

Allerede etter 1.omgang skilte det mange poeng blant kvinnene. Etter et hopp på hele 135 meter, ledet Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen IL ledet hopprennet med 17,1 poeng ned til Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda Sportsklubb, og 22,4 poeng ned til Silje Opseth fra Holeværingen IL.
Det ble ikke like langt i finaleomgangen for jenta fra Mosjøen, som hoppet omgangens fjerde lengste hopp med sitt hopp på 123 meter. Hun fikk derimot hele 11,9 poeng på vind i tillegg til greie stilkarakterer, og tok med det gullet i kvinneklassen.
Selv med omgangens lengste hopp på 129 meter, var det ikke nok for Silje Opseth til å gå forbi M. Bjørseth, som tok 2.plassen, mens Opseth fulgte på 3.plass.

Thea Bjørseth var godt fornøyd med sin sølvmedalje.

- Det er så klart veldig gøy, de beste er her, så det er gøy.

Menn får hoppe, men ikke kvinnene

Flere av landets aller beste skihoppere på herresiden kunne ikke delta tirsdag kveld grunnet karantenereglene ved utenlandsreise. De kvinnelige skihopperne kunne også tenkt seg å reist utenlands for å konkurrere, men Det internasjonale skiforbundet har valgt å avlyse kvinnenes hopprenn.

- Det er så klart veldig kjedelig, spesielt når du ser at alle andre idretter holder på i verdenscup og sånn. Samtidig er det viktig å holde motivasjonen oppe, og gjøre en god jobb egentlig, så du er på når rennene starter, sier Thea M. Bjørseth til Nea Radio.

Herrene får lov til å hoppe, føler du det da er litt diskriminerende at dere ikke får?

- Ja, det er så klart veldig irriterende egentlig. Det at vi ser at rennene våres blir avlyst det ene etter det andre hele tiden, mens mennenes renn går fortsatt. Så det er utrolig kjedelig, det er det.

Blant herrene tok Anders Ladehaug fra Nordre Land IL seieren med 276,1 poeng, 3,2 poeng foran Iver Olaussen fra Byåsen IL på 2.plass, og 6,6 poeng foran Matias Braathen fra Øvrevoll Hosle IL som tok bronsen.

Hør hele intervjuet med Thea M. Bjørseth her:

Nøkkelord

ANNONSE