Nea Radio

Leserinnlegg:

Det er mange grunner til å spise norsk kjøtt

Spis norsk kjøtt: Jeg spiser biff, kjøttdeig og lammelår med glede av tanken på at jeg er klimavennlig, bidrar til å vedlikeholde kulturlandskapet vårt og jeg skaper norske arbeidsplasser. Det sier ungdomskandidat for Senterpartiet i Trøndelag, Stortingsvalget 2021, Maren Grøthe. Foto: Privat

Den siste tiden har det vært et stort fokus på at vi må ha kjøttfri mandag, og helst også vegansk tirsdag, onsdag, torsdag og fredag for å redde kloden vår. Dessverre er det mange som glemmer alle de viktige aspektene med, og de gode grunnene til å spise norsk kjøtt!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Først og fremst må en fornuftig klimapolitikk for fremtiden bygge på prinsippet om at hvert enkelt land blir enda mer selvforsynt enn vi er i dag. I Norge har vi kun 3% dyrkbar jord, hvorav det er 1% som vi kan dyrke korn og grønnsaker på. Derimot har vi store områder med gress. Vi mennesker kan ikke spise gress, men det kan kua og sauen- og derfor må vi spise dem!

På denne måten slipper vi å konkurrere ut behovene til andre lands befolkninger, samtidig som som mengden transport av matvarer over lange avstander vil gå ned. Dette er også helt i tråd med verdens viktigste klimaavtale, Parisavtalen, som sier at reduksjonen i klimagassutslipp skal skje uten at det truer matproduksjonen.

Videre bidrar norske beitedyr til å vedlikeholde kulturlandsskapet vårt. En viktig del av den norske kjøttproduksjonen, er at dyra går på beite i sommerhalvåret. Ved å gjøre det bidrar de til å beite ned kratt og hindre at det flotte, norske kulturlandskapet vårt gror igjen. Dette er viktig for mange utrydningstruede arter som lever i den norske faunaen, og det bidrar til at det bindes mer karbon i jorda. Dermed er norsk kjøttproduksjon viktig både for det biologiske mangfoldet, men også for at vi skal minske utslippene av CO2.

Sist, men ikke minst, bidrar vi til norsk verdiskapning og norske arbeidsplasser ved å spise kjøtt basert på norske ressurser. Desto mer norsk kjøttdeig og lammelår vi kjøper, desto mer trengs å produseres. Da vil vi trenge flere bønder til å produsere maten, lastebilsjåfører til å frakte den, slakterier til å foredle dem og så videre og så videre. På denne måten kan vi sammen bidra til norsk verdiskapning og norske arbeidsplasser ved å spise norsk kjøtt.

Jeg spiser biff, kjøttdeig og lammelår med glede av tanken på at jeg er klimavennlig, bidrar til å vedlikeholde kulturlandskapet vårt og jeg skaper norske arbeidsplasser. Det bør du også!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...