ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Det er ikke sexy å være underdanig

Dikt: Lise Anna Øwre leste passelig oppviglerske dikt under markeringen av 8. mars på Rampa i Hommelvik fredag. Foto: Anne Gundersen

Kvinners rolle i samspill med menn var ett av temaene under 8. mars-markeringen i Hommelvik fredag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kroppspress og kvinnen som objekt var et et av temaene under stoldebatten i går kveld. Ana Synnøve Brjørkum fra Press og leder for Malvik Unge Høyre, Julianne Moen Foss, var enige om at dette er temaer som engasjerer sterkt.

– Vi må se på kvinners seksualitet, mente Bjørkum. Sex skal være gi og ta og det er ikke slik at det er sexy at kvinner bestandig føyer seg og strekker seg for å imøtekomme menn. Julianne Moen Foss forklarte at objektiviseringen av jenter i skolegården fremdeles er et problem.

– Det gjør meg forbanna at vi skal defineres gjennom menn og gutters blikk, tordnet hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Heltidskultur

Et selvsagt tema under arrangementet, var kvinners rolle i arbeidslivet, noe som særlig ble diskutert under en stolprat med fagforbundets leder i Malvik, Tanja Elton og SVs gruppeleder både i Malvik og i Fylket, Rakel Trondal.

– Til en viss grad er det fremdeles slik at mange mener kvinner jobber nærmest for å ha en hobby, sier Trondal.

– Dersom mannen tjener greit med penger, så framstilles det som en lite relevant problemstilling at kvinner ikke kan forsørge seg selv. Det at Malvik gjør et banebrytende arbeid når det gjelder å gi heltidsstillinger til kommunalt ansatte i kvinnedominerte yrker, ble trukket fram.

– Vi har faktisk sett at andelen sykemeldte har gått ned med 20 % etter av vi har klart å øke heltidsandelen i kommunen, sa ordfører Ingrid Aune, som ledet debattene.

Debatt: Kvinners rolle i arbeidslivet ble diskutert da ordfører Ingrid Aune snakket med Tanja Elton fra Fagforbundet (t.v) og Rakel Skårslette Trondal fra SV. Foto: Anne Gundersen

Vellykket

Dugnadsgruppa som har satt sammen arrangementet, ble ledet av AUFs Kristin Nybrodahl. Hun var svært fornøyd etter at det hele var over.

– Vi kom kanskje litt sent ut når det gjaldt planleggingen, men jeg føler at vi landet godt, noe jeg er stolt av, sier Nybrodahl.

I tillegg til appeller og debatter, var det også underholdning underveis. Særlig nevnes 7 år gamle Alva Hell, som sang Solidaritet og rørte forsamlingen til tårer med sin stødig og klare stemme.

Skal markers

Ordfører Ingrid Aune sier at så lenge hun er ordfører i Malvik, skal 8. mars feires med brask og bram.

– Vi har hatt til sammen 100 kvinnelige ordførere i Norge og det er ikke særlig mange. Jobben vår er å sørge for at flere kvinner tør og vil engasjere seg, avslutter hun.

Nøkkelord

ANNONSE