Annonse
Nea Radio

Vil ha flere damer med:

- Det er ikke skummelt å delta

Like før start på løp 2. i Gjensidigekarusellen Foto: Henrik Einangshaug

Onsdag kveld ble løp 2. i Gjensidigekarusellen arrangert på Øverlands Minde. Vinner i dameklassen, Ellen Kvalheim, håper å se enda flere damer på start i neste løp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Sesongens andre løp i Nybrott ILs Gjensidigekarusell skulle etter planen blitt arrangert den 11.november. Løpet ble grunnet kommunens 9-dagers koronadugnad utsatt, og kunne omsider bli arrangert onsdag kveld. 30 løpere i alle aldre stilte til start på Øverlands Minde, og ga alt i den tre kilometer lange løypen på Stjørdal.

Satte ny pers

Ole Daniel Prigge
Intervju med Ole Daniel Prigge, Nybrott IL


Flere av onsdagens deltagere kjente godt til løypen, og har vært å se på startstreken i både Nybrotts- og Gjensidigekarusellen de siste årene. En god del av løyperekordholderne i de forskjellige årsklassene var også på startstreken, noe som bød på stor fart fra start til slutt.

Raskest av samtlige i ble Tom-Rune Hønnås fra Frosta, som med tiden 09:34, tok en knepen seier i onsdagens løp foran stjørdalingen Steffen Blekkan og Ole Daniel Prigge fra arrangørklubben Nybrott IL.
I likhet med under karusellens første løp, tok Ellen Kvalheim (47) seieren også under årets andre løp. Kvalheim satte samtidig ny pers med 9 sekunder med tiden 11:07.

- I dag ble det pers, tror dette er den raskeste tiden jeg har hatt i Gjensidigekarusellen, sa Kvalheim til Nea Radio etter målgang.

- Ikke skummelt å delta

I likhet med tidligere løp i både Nybrotts- og Gjensidigekarusellen, var det også i onsdagens løp lav kvinnelig deltagelse. Kun 13 av de i alt 33 på startstreken var kvinner. Kvalheim håper å se enda flere damer til start i de neste løpene.

- Det er alt for lite damer som er med. Det er alltid mange flere menn med, også er vi noen få damer. Skulle gjerne vært med flere damer.

Kvalheim understreker videre at terskelen for å delta er veldig lav.

- Det er ikke noe skummelt å delta, og er veldig lav terskel for å delta her, så her burde flere vært med.

Info om neste løp i Gjensidigekarusellen publiseres på I.L. Nybrott - Friidrett sin Facebook-side.

Hør hele intervjuet med Ellen Kvalheim her:

Nøkkelord

Annonse