Nea Radio

Etterforskningsleder Annar Sparby:

- Vi kunne gjort ting raskere

Har forståelse for frustrasjonen etter biltyveri i påsken

Foto: Nils Kåre Nesvold

Etterforskningsleder Annar Sparby har forståelse for at Kristoffer Mo er frustrert etter at han ble frastjålet bilen sin og oppklarte saken på egenhånd ved hjelp av venner og bekjente.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2021 kl 15:28

Annar Sparby kan bare svare på vegne av politiet i Stjørdal, og er klar på at samarbeidet mellom de to regionene ikke har fungert godt nok i denne saken.

Vanskelig å svare

Sparby kan se i politiloggen at saken først ble meldt til politiet 4. april, og at det har vært flere korrespondanser frem og tilbake mellom politiet i Orkdal og de fornærmede i saken. Politiet på Stjørdal fikk først melding fra operasjonssentralen 5. april om saken i følge etterforskningslederen, ransaking ble besluttet klokken 12 den dagen og iverksatt klokken 16.00. Det er vanskelig for ham å svare på årsaken til at saken har gått som den har gjort før det ble meldt videre til Stjørdal.

- Fornærmede har gjort en veldig god jobb og undersøkt masse selv, så er jo spørsmålet hvorfor politiet ikke aksjonerte tidligere. Det blir det dessverre vanskelig for meg å svare på, sier han.

Han har forståelse for at Mo synes saken er trasig.

- Det er klart at når du eier en bil du er svært glad i og du vet at den kanskje blir både plukket i stykker og flyttet, så forstår jeg at det haster og at det er frustrerende. Når man må gjennom systemet og man føler at systemet ikke responderer raskt nok så har jeg full forståelse for hans følelser, sier Sparby.

Kunne aksjonert raskere

Sparby er klar på at saken kunne vært håndtert bedre.

- Det er sikkert mulig å ha gjort ting raskere, det er jeg ikke i tvil om, sier Sparby.

- Vi tar etterforskningen alvorlig og skal ta de som har stått bak tyveriet, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...