Nea Radio

Vømmølfestivalen:

- Det er en illusjon at koronaviruset kommer fra Wuhan

Sagbrukmester Christian Gyldentand aka Arne Espen Dillan (foran), Gurine Grunnlaus aka Marit Halvorsen og Johan Møkkerbakken aka Kalle Garli er klar for Vømmølfestival i Verdal. Foto: Karin Jegtvik

Innbyggerne i Vømmøldalen har våknet til liv. For det er festival i år og. Det sørger blant andre Gurine Grunnløs, Johan Møkkerbakken og Sagbrukmester Gyldentand for.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2021 kl 13:44

Vadmelsbukser, bukseseler, strikkejakker og helsetrøyer, blomstrete kjoler og knestrømper, forkle, stakk og store briller - innbyggerne i Vømmøldalen er lett å dra kjensel på. Og nå har de våknet til liv igjen, for nå er det vømmølfestival i Verdal.

Gir oss ikke på tørre møkka

Men det blir ikke helt som det bruker å være i Hans Rotmos univers, forteller Torbjørn Solstad i arrangementskomiteen. Men festival blir det likevel.

- Pandemi og smittevernregler til tross, vi bestemte oss tidlig for at vi ikke skulle gi oss på tørre møkka, sier han.
- Så vi arrangerer både livekonserter og en god del som foregår på internett og TrønderTV, så vi kan skape vømmølstemning rundt omkring i de tusen hjem.

Torbjørn Solstad er med i festivalkomitéen og lover vømmølstemning, selv om det fortsatt er pandemi og smittevernrestriksjoner. Foto: Karin Jegtvik

Arrangerer trimbingo

Lørdag kveld blir det en TV-sending med blant andre Johan Møkkerbakken (Kalle Garli), Sagbrukmester Christian Gyldentand (Arne Espen Dillan) og Gurine Grunnlaus (Marit Halvorsen) fra Fishølet turn- og idrettsforening. Men Gyldentand er ikke helt overbevist om at arbeiderklassen klarer å arrangere festival.

- Ingen av individene i Vømmøldalen er i stand til å ta ledelsen. På sagbruket mitt er det én tydelig leder, og om man ikke har en tydelig leder ender det i fordervelse, mener vømmølfiguren Gyldentand spilt av Arne Espen Dillan.

Møkkerbakken og Grunnlaus mener Gyldentand tar feil og at det er nettopp innbyggerne i Vømmøldalen som ordner festen og at Gyldentand kun går først i toget og vifter med hånden. For andre år på rad blir det ikke vømmøltog, men Fishølet turn- og idrettsforening arrangerer sin tradisjonelle vømmølbingo og i tillegg inviterer de til trimbingo i år.

- Det er trim og bingo i ett. Et eksempel til etterfølgelse, mener Grunnlaus.

Stammer ikke fra Wuhan

Møkkerbakken skal spille med bandet sitt Johan Møkkerbakkens orkester flere ganger i løpet av festivalhelga, og gleder seg til neste år for da tror han koronaen er over.

- Vi serverer mat og folk kan drikke og høre musikk. Men vi får ikke inn mer enn hundre i år. Neste år satser vi på 5.000 publikummere i Folkeparken igjen. For da er det slutt på koronaen, vet du.

- Det er interessant at Johan Møkkerbakken snakker om at det skal bli slutt på koronaen. Det er en illusjon i verden at koronaviruset stammer fra Wuhan, men det kommer ikke derifra. Koronaen kommer fra Møkkervatnet og Møkkerbakken og tiurene han driver og drar hjem år etter år, påstår Gyldentand bestemt.

Møkkerbakken og Gurine Grunnlaus mener Gyldentand fabulerer og at han bør få på seg tvangstrøye og få en plass på psykiatrisk avdeling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...