ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vømmølfestivalen:

- Det er en illusjon at koronaviruset kommer fra Wuhan

Sagbrukmester Christian Gyldentand aka Arne Espen Dillan (foran), Gurine Grunnlaus aka Marit Halvorsen og Johan Møkkerbakken aka Kalle Garli er klar for Vømmølfestival i Verdal. Foto: Karin Jegtvik

Innbyggerne i Vømmøldalen har våknet til liv. For det er festival i år og. Det sørger blant andre Gurine Grunnløs, Johan Møkkerbakken og Sagbrukmester Gyldentand for.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2021 kl 13:44

ANNONSE
Annonse

Vadmelsbukser, bukseseler, strikkejakker og helsetrøyer, blomstrete kjoler og knestrømper, forkle, stakk og store briller - innbyggerne i Vømmøldalen er lett å dra kjensel på. Og nå har de våknet til liv igjen, for nå er det vømmølfestival i Verdal.

Gir oss ikke på tørre møkka

Men det blir ikke helt som det bruker å være i Hans Rotmos univers, forteller Torbjørn Solstad i arrangementskomiteen. Men festival blir det likevel.

- Pandemi og smittevernregler til tross, vi bestemte oss tidlig for at vi ikke skulle gi oss på tørre møkka, sier han.
- Så vi arrangerer både livekonserter og en god del som foregår på internett og TrønderTV, så vi kan skape vømmølstemning rundt omkring i de tusen hjem.

Torbjørn Solstad er med i festivalkomitéen og lover vømmølstemning, selv om det fortsatt er pandemi og smittevernrestriksjoner. Foto: Karin Jegtvik

Arrangerer trimbingo

Lørdag kveld blir det en TV-sending med blant andre Johan Møkkerbakken (Kalle Garli), Sagbrukmester Christian Gyldentand (Arne Espen Dillan) og Gurine Grunnlaus (Marit Halvorsen) fra Fishølet turn- og idrettsforening. Men Gyldentand er ikke helt overbevist om at arbeiderklassen klarer å arrangere festival.

- Ingen av individene i Vømmøldalen er i stand til å ta ledelsen. På sagbruket mitt er det én tydelig leder, og om man ikke har en tydelig leder ender det i fordervelse, mener vømmølfiguren Gyldentand spilt av Arne Espen Dillan.

Møkkerbakken og Grunnlaus mener Gyldentand tar feil og at det er nettopp innbyggerne i Vømmøldalen som ordner festen og at Gyldentand kun går først i toget og vifter med hånden. For andre år på rad blir det ikke vømmøltog, men Fishølet turn- og idrettsforening arrangerer sin tradisjonelle vømmølbingo og i tillegg inviterer de til trimbingo i år.

- Det er trim og bingo i ett. Et eksempel til etterfølgelse, mener Grunnlaus.

Stammer ikke fra Wuhan

Møkkerbakken skal spille med bandet sitt Johan Møkkerbakkens orkester flere ganger i løpet av festivalhelga, og gleder seg til neste år for da tror han koronaen er over.

- Vi serverer mat og folk kan drikke og høre musikk. Men vi får ikke inn mer enn hundre i år. Neste år satser vi på 5.000 publikummere i Folkeparken igjen. For da er det slutt på koronaen, vet du.

- Det er interessant at Johan Møkkerbakken snakker om at det skal bli slutt på koronaen. Det er en illusjon i verden at koronaviruset stammer fra Wuhan, men det kommer ikke derifra. Koronaen kommer fra Møkkervatnet og Møkkerbakken og tiurene han driver og drar hjem år etter år, påstår Gyldentand bestemt.

Møkkerbakken og Gurine Grunnlaus mener Gyldentand fabulerer og at han bør få på seg tvangstrøye og få en plass på psykiatrisk avdeling.

ANNONSE