ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Malvikordføreren:

– Det er de strengeste reglene du bør følge

Påskehilsen: Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, ønsker alle en best mulig påske. Foto: Anne Gundersen

Ordfører Trond Hoseth ønsker innbyggerne i Malvik god påske og oppfordrer alle til varsomhet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det nærmer seg påske og påskeferie for mange. Påska for meg og veldig mange andre betyr jo vanligvis at vi kan ta oss fri noen velfortjente dager, og bruke tiden sammen med familie og venner.

Men så er det sånn også i år at vi er nødt til å ta inn over oss noen regler. Og da er det disse smittevernreglene som vi etter hvert begynner å bli ganske vant til, som er aller viktigst.

Det betyr at vi fortsatt må holde avstand. Og at vi må passe på god håndhygiene. Det er det aller viktigste, og det gjelder også for denne påska.

I fjor ble det innført hytteforbud i påska. I år er vi heldigvis ikke så ille ute og kjører, så i år er det lov å reise på hytta hvis man har ei hytte å reise til.

Men vi som er ordførere i Trondheimsregionen, vi har gått sammen om en oppfordring om at man i hvert fall prøve rå gjøre handlingen og alle innkjøpene før man reiser til hytta si.

Og dersom det skulle bli behov for å fylle etter med noen varer underveis i påska, så er det fortsatt det samme som gjelder: pass på å hold avstand også i butikkene der du er.

Også vil det jo være noen som reiser, også på kryss av regioner. Vi veit jo at i Malvik og resten av Trøndelag akkurat nå, så er vi heldigvis forskånet for de store smittetallene.

Mens i resten av landet er det mange som ligger på et veldig rødt nivå. Kommer du reisende fra en region med stor smitte, så må du huske på at du må sette deg inn både i reglene i den kommunen du reiser fra, og i den kommunen du reiser til.

Det er de strengeste reglene som du bør følge. Så er det sånn at du får besøk fra en såkalt rød region, så ber vi deg om at dere holder dere mest mulig for dere selv. At man da fortsetter å ivareta smittevernrådene ekstra nøye.

For mange er også påska en tid for å samles for fest og moro. Der er vi fortsatt nødt til å være litt strenge. Du må begrense antallet sosiale kontakter også ved denne type sammenkomster. Likevel så tror jeg alle skal kunne klare å ha en fin påske. Men det er fortatt viktig at hvis du føler deg litt pjusk, så er det viktig at du tar en test. Så ha fortsatt en lav terskel for å bestille deg time til testing.

Og er du syk eller i dårlig form, så holder du deg hjemme og borte fra andre folk. Så er det viktig-, for ting kan snu fort i denne situasjonen, det har vi sett i resten av landet, -at man følger med i media og på nettsidene til Malvik kommune, og helsenorge.no, - for å se på de siste reglene som kan oppdateres ganske raskt hvis ting endrer seg.

Til slutt så vil jeg ønske alle sammen en riktig god påske.

Ordfører, Trond Hoseth.

Nøkkelord

ANNONSE