Nea Radio

Malvikordføreren:

– Det er de strengeste reglene du bør følge

Påskehilsen: Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, ønsker alle en best mulig påske. Foto: Anne Gundersen

Ordfører Trond Hoseth ønsker innbyggerne i Malvik god påske og oppfordrer alle til varsomhet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det nærmer seg påske og påskeferie for mange. Påska for meg og veldig mange andre betyr jo vanligvis at vi kan ta oss fri noen velfortjente dager, og bruke tiden sammen med familie og venner.

Men så er det sånn også i år at vi er nødt til å ta inn over oss noen regler. Og da er det disse smittevernreglene som vi etter hvert begynner å bli ganske vant til, som er aller viktigst.

Det betyr at vi fortsatt må holde avstand. Og at vi må passe på god håndhygiene. Det er det aller viktigste, og det gjelder også for denne påska.

I fjor ble det innført hytteforbud i påska. I år er vi heldigvis ikke så ille ute og kjører, så i år er det lov å reise på hytta hvis man har ei hytte å reise til.

Men vi som er ordførere i Trondheimsregionen, vi har gått sammen om en oppfordring om at man i hvert fall prøve rå gjøre handlingen og alle innkjøpene før man reiser til hytta si.

Og dersom det skulle bli behov for å fylle etter med noen varer underveis i påska, så er det fortsatt det samme som gjelder: pass på å hold avstand også i butikkene der du er.

Også vil det jo være noen som reiser, også på kryss av regioner. Vi veit jo at i Malvik og resten av Trøndelag akkurat nå, så er vi heldigvis forskånet for de store smittetallene.

Mens i resten av landet er det mange som ligger på et veldig rødt nivå. Kommer du reisende fra en region med stor smitte, så må du huske på at du må sette deg inn både i reglene i den kommunen du reiser fra, og i den kommunen du reiser til.

Det er de strengeste reglene som du bør følge. Så er det sånn at du får besøk fra en såkalt rød region, så ber vi deg om at dere holder dere mest mulig for dere selv. At man da fortsetter å ivareta smittevernrådene ekstra nøye.

For mange er også påska en tid for å samles for fest og moro. Der er vi fortsatt nødt til å være litt strenge. Du må begrense antallet sosiale kontakter også ved denne type sammenkomster. Likevel så tror jeg alle skal kunne klare å ha en fin påske. Men det er fortatt viktig at hvis du føler deg litt pjusk, så er det viktig at du tar en test. Så ha fortsatt en lav terskel for å bestille deg time til testing.

Og er du syk eller i dårlig form, så holder du deg hjemme og borte fra andre folk. Så er det viktig-, for ting kan snu fort i denne situasjonen, det har vi sett i resten av landet, -at man følger med i media og på nettsidene til Malvik kommune, og helsenorge.no, - for å se på de siste reglene som kan oppdateres ganske raskt hvis ting endrer seg.

Til slutt så vil jeg ønske alle sammen en riktig god påske.

Ordfører, Trond Hoseth.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...