Nea Radio

Selbufesten fortsetter som før

- Det er bedre å samle ungdommen i det offentlige, enn å risikere flere private fester uten vakthold

Tina Sletne Alsethaug er representant for Arbeiderpartiet i kommunestyret i Selbu. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Det sier Arbeiderpartiets Tina Sletne Alsethaug som heller ikke ser noe sted i lovverket at personer under 18 år ikke skal kunne drikke alkohol.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 23:12

- Det er ingen lov som tilsier at de under 18 år ikke kan drikke alkohol, sier Arbeiderpartiets Tina Sletne Alsethaug som presiserer at det er salg av alkohol til mindreårige som ikke er lov. Det er ikke forbud mot verken å oppholde seg i nærheten av mennesker som drikker alkohol eller selv å nyte alkohol, sier Alsethaug.

Ungdomspolitikerens hovedargument er likevel at det er bedre å samle ungdommen i det offentlige rom med voksne tilstede, enn at vi skal få flere private fester.

Hun foreslo for kommunestyret i Selbu at det fortsatt skal være lov som nykonfirmant å delta på offentlige fester - og arrangører skal slippe å søke om sjenkebevillning og kreve 18 års aldersgrense for å kunne arrangere bursdager, bryllup og lignende.

Flertallet støttet representantens forslag.

- Festkulturen er helt annerledes nå enn når våre foreldre vokste opp, sier Tina Sletne Alsethaug.

Hør radiointervjuet her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...