Nea Radio

Røros:

- Har fått en del kjeft, men også litt skryt

Røros kommune innfører strengere tiltak på grunn av at smittesituasjonen i regionen er uavklart. Alle arrangement og aktiviteter i forbindelse med 17. mai er avlyst. Foto: Privat

Ordfører Isak Veierud Busch har fått mye kjeft de siste dagene, men opplever også blandede reaksjoner fra innbyggerne på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2021 kl 22:20

Tilbakemeldingene har rent inn på SMS, mail og messenger. Folk er sinte og frustrerte over at Røros nå stenger ned uten at de har registrert et eneste smittetilfelle. Likevel er ordføreren tydelig på at det er nødvendig å innføre strenge tiltak nå som fjellregionen står ovenfor et stort smitteutbrudd.

- Jeg har fått litt skryt og det varmer jo ekstra, sier Isak Busch.

Stort smittetrykk

Han forklarer nøye at dette ikke er beslutninger som politikerne på Røros tar lett på. De er klar over hvor alvorlig inngripen dette er for folk, og at de ikke ønsker å gjøre livet surt for folk.

- Dette bidrar til at regionen forhåpentligvis får kontroll på et stort pågående smitteutbrudd, sier Busch.

Han er redd for at folk ikke forstår omfanget av den pågående smittesituasjonen som har sin opprinnelse fra et arrangement litt tilbake i tid.

- Smittetrykket sett opp mot befolkningstall er høyere i fjellregionen nå enn i Oslo. Det er det viktig at folk forstår, det sier mye om alvorlighetsgraden. Det er også en stor sannsynlighet for skjult smitte i samfunnet rundt oss, påpeker han.

Han håper at de tiltakene som blir innført nå kan være med å berge sommersesongen 2021 for Røros, og sier at næringslivet er avhengig av en god sommer.

- Det er bedre å gjøre dette nå enn å vente å se, sier han.

Smittetilfeller blant tilreisende

Selv om det ikke er registrert smittetilfeller blant Røros sine innbyggere er det kommet positive tester blant elever på Røros VGS og folk som har arbeidssted på i kommunen men som ikke bor der.

17. mai er avlyst

Når det gjelder 17. mai-feiringen sier Busch at han synes det er svært trist at nok en feiring er avlyst.

- Det er jo i utgangspunktet begrenset fra før. Nå blir det ingenting, sier han.

Han håper folk klarer å feire litt likevel.

- Bestemor kan fortsatt komme på kake. De nasjonale reglene for besøk gjelder jo, inntil 5 personer kan du ha på besøk, men vær smart og hold det innad i familien, sier Busch.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...