Nea Radio

Den femte årstid:

– Det blir Vinterfestspill i Bergstaden!

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøye planlegging og tilrettelegging skal sikre et trygt arrangement.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den femte årstid, eller Vinterfestspill i Bergstaden, som er det korrekte navnet på festivalen, skriver i en pressemelding torsdag at det har vært hektiske dager kontoret. Helt siden festspillene ble stengt ned i mars tidligere i år, har administrasjonen og kunstnerisk leder jobba for å finne gode løsninger, slik at det skal bli mulig å ønske velkommen til nye musikalske opplevelser i mars 2021.

– Det har vært noen endringer underveis, i takt med at det har kommet nye retningslinjer fra regjeringa, men omtrent samtidig som vintersnøen endelig meldte sin ankomst på Røros, falt både konsertene og kunstnerne på plass, og nå ser vi fram til å presentere det rikholdige programmet for publikum, heter det i presseskrivet.

Program

Vinterfestspills kunstneriske leder, Øyvind Gimse, har satt sammen programmet med 14 konserter.

– Musikernes intense nærvær og glødende formidlerevne vil fortsatt kjennes på kroppen, og som alltid setter vi kvaliteten i høysetet.

Publikumsantallet på de enkelte konsertene går ned, men for at så mange som mulig skal få oppleve hver enkelt konsert, har vi lagt opp til at de fleste spilles to ganger.

Publiseringa av programmet vil skje torsdag 26. november og torsdag 3. desember.

Smittevern

– Gjennom nøye planlegging og tilrettelegging skal vi ta ansvar for at du vil oppleve et trygt arrangement. Publikumsantallet blir mindre og den fysiske avstanden mellom oss større. Vi tar kun i bruk de største konsertlokalene, samtidig som vi begrenser antall billetter. For å ivareta smittevernreglene, selger vi i år også tosetere, slik at for eksempel par kan sitte sammen, skriver arrangøren og lover at tulipankledde Røros kirke, Storstuggu og Sangerhuset vil stå klare til å ta imot publikum, med én meter mellom hver av oss, men med den samme varme musikkgleda mellom musikere, kunstnere og publikum.

MiniViB

I 2021 arrangerer Vinterfestspill i Bergstaden for første gang et eget festspill for barn. Her vil de yngste publikummerne, i følge med sine foresatte, få kunstneriske opplevelser av høy kvalitet.

MiniViB skal gjenspeile programmet som formidles under ViB, med mangfold og bredde gjennom ulike stilepoker og formidlingstradisjoner. Barna skal være aktive deltakere og med-skapere, de skal få lytte til musikk som utfordrer, engasjerer og fremmer nysgjerrighet.

– Vårt ønske er at MiniViB skal gi kunstneriske opplevelser på tvers av generasjoner, og at flere skal få øynene opp for hvor viktig god musikk og fremragende formidlere er for oss alle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...