Nea Radio

Hommelvik musikkorps nyttårskonsert:

– Det blir som å hoppe etter Wirkola

– Store sko å fylle, sa konferansier Lars Eggen og spente like godt på seg ski og satte utfor trappa i Nygaarsvoldsalen i Bruket kulturhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Heldigvis gikk det bra, kunne han lettet konstatere etter den første av to forestillinger.

– Så får vi bare håpe det går like bra neste gang!

Anledningen var naturligvis den 22. utgaven av Hommelvik musikkorps sin glitrende nyttårskonsert. Nytt av året var det at daglig leder ved Opera Trøndelag, Lars Eggen, overtok stafettpinnen som konferansier etter Rune Solli, som har vært fast innslag under extravagansen i mange år.

Saken fortsetter under lydklippet

God figur

Selv syntes Rune Solli at Eggen gjorde en riktig så god figur, men innrømmer at han angret seg litt da det hele gikk igang.

– Jeg har gjort det i så mange år og det er en stor del av meg, tilstår han.

– Men jeg ser at det var nettopp en som Lars korpset trengte. Jeg opplevde selv at ble vanskelig å komme opp med nye konsepter for å holde det ferskt og underholdende, og da var det på tide å trekke seg tilbake.

Årets vinner av Ungdommens kulturpris er Elias Oliver Vinje. Prisvinneren selv kunne ikke være tilstede under overrekkelsen, så foreldre Anniken Vinje og John Robert Vinje mottok utmerkelsen på vegne av sønnen. Her er de sammen med Tor Helge Hansen i Sparebank1 og Linn Kathrine Yttervik, redaktør i Bladet. Foto: Anne Gundersen

Ungdommens talentpris

Det var Elias Oliver Vinje (21) fra Sveberg som ble årets vinner av Ungdommens kulturpris i Malvik. Prisen deles ut av Bladet og SpareBank 1 SMN og ble overrakt foreldrene til vinneren av Tor Helge Hansen fra SpareBank 1 og Bladets redaktør, Linn Yttervik i forbindelse med nyttårskonserten. Vinneren Elias Oliver Vinje selv, sendte en videohilsen fra Leeds College of Music hvor han er inne i sitt siste semester.

I juryens begrunnelse heter det at prisvinneren både lager musikk selv og i samarbeid med andre. Han har sluppet to singler som vokalist i bandet Wellhaven og gitt ut en egenprodusert EP under artistnavnet Atlantis Rice. Vokalisten har også bidratt med opptreden på fylkesnivå og landsnivå i UKM med bandet Paralysis.

Gnistrende solister

Som vanlig fikk publikum oppleve en rekke gjestesolister under forestillingen. Sopran Maja Skille, som har vært med flere ganger før, viste seg fra sitt ypperste divaståsted og lokale Trine Hansen forførte med sin klassiske musikalstemme. Det gjorde hun blant annet i en flott duett med Lars Eggen og Something Stupid. Nytt av i år var at flere av korpsets egne fikk lov å skinne som solister. tBlant annet lot korpsets nye dirigent, Morten Tømmermo, fire fløytister gå i front under Danse des Mirlitons av Tsjajkovskij.

Så mye var nytt under årets konsert. Men vi sier som et par publikummere overhørt i pause:

– Det ble itj så verst, herre læll!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...