ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Arrangerer Norsk Revyfestival i Olavshallen:

- Det blir masse latter, så det er bare å glede seg

Ina Dahl, daglig leder for Norsk Revyfestival og Pål Hasselvold, fagansvarlig i Norsk Revy. Foto: Privat

Norsk Revyfestival som vanligvis arrangeres på Høylandet, flyttes i år til Olavshallen. Festivalen skal foregå over tre dager.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Olavshallen er nå pyntet til fest og det er stor stas for alle som skal delta, sier Ina Dahl, daglig leder i Norsk Revyfestival på Høylandet.

Vanligvis arrangeres Revyfestivalen på Høylandet, men det ble avgjort i slutten av 2020 at det ikke lot seg gjøre å samle 5000 på Høylandet. Dermed flyttes festivalen til Olavshallen.

- Vi delte opp festivalen i ulike komponenter. Vi startet på Høylandet i sommer, før vi reiste landet rundt for å dokumentere revygruppene og finne revynumre, sier Dahl.

Aktualitet, originalitet og kreativitet

Prisene som skal deles ut er blant annet beste sketsj, beste monolog, beste tekst og beste musikalske nummer.

- Aktualitet og originalitet setter vi øverst. Vi ser på nyskaping, kreativitet i form av utseende og i tekst og utførelse, sier Pål Hasselvold, fagansvarlig i Norsk Revy, om hvilke kriterier de legger til grunn.

Revyfestivalen kommer til å foregå over tre dager.

To finaleforestillinger

- Det blir ikke noe ren gallaforestilling. Det som har vært før er at vi har tatt det beste fra Høylandet og presentert det i Olavshallen, men nå flyttes selve finalen til Olavshallen, sier Dahl.

Det starter i kveld med at de tar for seg folkehumor og krenking i en debatt, som er åpen for alle. Fredag er det offisiell åpning klokka 17.00, etterfulgt av to finaleforestillinger og studentrevy. Lørdag er det masse småforestillinger. Finalenumrene skal presenteres i to omganger.

- De som har revypass kan bare glede seg, for det blir masse latter, sier Ina Dahl.

ANNONSE