Nea Radio

Tradisjonen holdes i hevd:

Det BLIR julemarked i Trondheim

Den søte juletid: Joda, det blir julemarked i Trondheim i år også, nesten helt som vanlig. Foto: Anne Lise Aakervik

Den magiske arena rigges igjen med en stor romslig Kafélavvo som omkranser Olav Tryggvasons statuen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2020 kl 18:18

Ja, det blir Julemarkedet i år på Torvet i Trondheim. For første gang finner markedet sted i hele 17 dager. Den magiske arena rigges igjen med en stor romslig Kafélavvo som omkranser Olav Tryggvasons stauten. Julemarkedet byr på rundt 90 utstillere med håndverksprodukter og unike smaker i treboder og topptelt samt kortreist mat fra de populære Bondens Marked utstillere. Med hest og slede tilbys rundturer gjennom Midtbyen.

Smittevernhensyn tas i alle ledd med tredoblet vakthold på arenaen, god avstand mellom utstillerne, samt redusert antall sitteplasser i Kafélavvoen og kun bestilling ved bord.

Håndverksprodukter og unike smaksopplevelser

De populære håndverksutstillerne finner man i treboder på det stemningsfulle Torvet og i hvite snøtelt i Kongens gate, hvor de selger unike, håndlagde produkter og smakfull håndmat. Utvalget strekker seg fra glass, tre, keramikk, vev, strikk, skinn, smykker og klær til ost, skinke, kransekake, Churros, sveler og de populære pinnevaflene.

Bondens marked Trøndelag

I Kongens gate mellom Torvet og Nordre gate holder tradisjonen tro Bondens Marked til. Besøkende kan slå av en hyggelig prat med gårdsfolket og kjøpe eksklusive spiselige og drikkelige julegaver. De belyste topptelt bugner av kjøtt- og fiskeprodukter, julebakst og søtsaker, kaffe, syltetøy, sirup og gelé, grønnsaker, korn og ost fra lokale produsenter i Trøndelag.

Lokale matopplevelser i en utvidet Kafélavvo

Kafélavvoen, som består av hele 10 lavvoer, reduseres i år fra 550 sitteplasser til 320 sitteplasser for å sikre god avstand mellom bord og besøkende. Her kan man nyte kortreist mat og lokalt brygg, mens man varmer seg ved bålet og blir underholdt av båltrubadurer gjennom dagen. Det serveres reinsdyrburger fra Fjellvilt, ulike grillpølser, Bacalao fra Knut Garshol og mange andre gode smaker. På menyen står også grillpølse, varm risgrøt og nystekte vafler. Nytt fra i år er en fiskeburger fra Inderøy samt en juleknute fra Hevd bakeri. Det serveres også “Blåtimeøl”, Julemarkedets eget juleøl laget i samarbeid med Gulating Ølutsalg og Hogna Brygg.

Markedet holder åpent til og med 20. desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...