Annonse
Nea Radio

Rensfjellrennet:

Det blir ikke noe Rensfjellrenn i 2020

SLUTT: Det blir ikke noe Rensfjellrenn i 2020.

Etter tre prøveår med ny løypetrasé og nye løypelengder, viser det seg likevel at deltakerantallet fortsatt er nedadgående. Nå har styret i Vikvarvet IL bestemt at det ikke blir noe Rensfjellrenn i 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

I 2015 ble tradisjonsrike Rensfjellrennet vedtatt nedlagt i sin daværende form, i trasèen mellom Støren og Vikvarvet.
Men etter utallige henvendelser fra skimiljøet, og først og fremst fra entusiastiske skiløpere, besluttet Vikvarvet idrettslag å gjøre et nytt forsøk: Rensfjellrennet skulle gå i ei rundløype i Vikvarvet. Og i 2017 ble derfor rennet arrangert med ny løypetrase og nye løypelengder.

Samtidig ble det også bestemt at dette skulle være en prøveperiode på tre år, og at det etter disse åra skulle være en evaluering om rennets videre framtid.

- Etter rennet i 2019 har det vist seg at deltakerantallet ikke har økt og hadde det ikke vært for trofaste og gode sponsorer, ville rennet gått med store underskudd. Med bakgrunn i dette har nå styret i Vikvarvet idrettslag bestemt at det ikke blir noe Rensfjellrenn i 2020, skriver Rensfjellrennet i ei pressemelding.

Det er ikke tatt stilling til rennets videre framtid.

Rensfjellrennet er Midt-Norges eldste og Norges nest eldste turrenn og er blitt arrangert mer eller mindre sammenhengende fra 1934 og fram til i år.