Nea Radio

Liv Johanne leder Covid 19-teamet:

– Det blir i hvert fall aldri kjedelig

Utbrudd: Nok en gang går smittealarmen i Stjørdal. Covid 19-teamet begynner å få erfaring med det. Foto: Anne Gundersen

Det er mange som har lyst å jobbe i Covid 19-teamet i Stjørdal. Det tar koordinator Liv Johanne Rekstad som et stort kompliment.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2021 kl 07:22

Når nye smittetilfeller registreres, stiger adrenalinet hos Liv Johanne Rekstad og de andre som jobber med smittesporing i Stjørdal kommune.

– Ikke at vi noen gang slapper helt av, vi er bestandig litt på vakt.

I pauserommet i en kjeller dypt under byen, forteller hun at folk kan bli redde når hun eller kollegaene ringer.

– Men det går stort sett bra. Og det er ikke bestandig vi ringer for å varsle om at folk må i karantene, ofte gjelder det helt andre opplysninger vi må få tak i. Når de vi ringer skjønner at de ikke må i karantene blir det som å snakke med et annet menneske, ler Liv Johanne.

Nytt utbrudd

I skrivende stund er det sju nye smittetilfeller i kommunen og 165 nærkontakter er i karantene. I tillegg er hustandsmedlemmene til de karantenesatte i ventekarantene.

– Det blir fort mange mennesker i en slik situasjon. Men etter hvert utbrudd evaluerer vi jobben og prosessen og vi har lært mye på disse månedene. Jeg føler at vi har god kontroll på situasjonen når den oppstår.

Stolt

Liv Johanne er stolt av det de har oppnådd i Covid 19-teamet.

– Dette er et helt nytt team i kommunen og vi har måttet lære underveis. Det tok en stund før vi fik trygghetsfølelsen over hva vi faktisk hadde å gjøre med i dette viruset, men det har vi godt grep om nå. Hun forteller at det viktigste er at alle prosesser skal være smittesikre og at de ansatte skal føle seg trygge på jobb.

– Nå er alle ansatte vaksinerte, men det betyr ikke at vi ikke må ha fullt smittevern. En vet aldri.

Populær jobb

En skulle kanskje tro at det å spore koronasmitte var noe de fleste ønsket å unngå på daglig basis. Denne antakelsen kan Liv Johanne avkrefte.

– Det er veldig mange som ønsker å jobbe i vårt team. Det tar jeg som et stort kompliment og det sier meg at vi har gjort noe riktig, avslutter Covid 19-lederen i Stjørdal.

Hør intervjuet med Liv Johanne Rekstad i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...