Annonse
Nea Radio

Opera Trøndelag feirer 20 år siden oppstart:

- Det blir full fart

Opera Trøndelag skal feire 20 år med oppsetning i Kimen. Fra venstre: Lars Eggen, daglig leder i Opera Trøndelag, Maren Moksnes, Olivia Selvig Husby og Anne Spets, kunstnerisk leder i Opera Trøndelag. Foto: Anne Gundersen

Opera Trøndelag skal markere at det er 20 år siden oppstarten med stor oppsetning i Kimen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

- Forestillingen er en blanding av gammelt og nytt repertoar som har fulgt operaskolen i de 20 årene den har eksistert. Det er alt fra klassiske arier til avslutningen på Les Miserables og finalen One Day More, sier Lars Eggen, daglig leder i Opera Trøndelag.

Torsdag 18. november skal Opera Trøndelag feire 20-årsjubileum i Kimen kulturhus. - Det blir full scenografi, både gamle og nye elever, gjesteartister og eget husband. Så det blir full fart, forteller han.

Startet med Olav Engelbrektsson

Opera Trøndelag ble først etablert som Operaskolen Stjørdal under under operaen Olav Engelbrektsson på Steinvikholmen.

- Det startet der fordi det var så mange barn i distriktet som ville være med i den operaen, så på grunn av det så ble det initiativet tatt, så det ble en organisert virksomhet fra 2001, forteller Anne Spets, kunstnerisk leder i Opera Trøndelag.

Elevene trives godt

Maren Moksnes og Olivia Selvig Husby er blant elevene som skal opptre i oppsetningen. De forteller at de trives godt på Operaskolen.

- Det er veldig gøy og man får et fantastisk samhold med alle som går der. Man får med seg masse erfaring uansett hvilken vei man tar etter operaskolen. Det er en happening i uka rett og slett, sier Maren Moksnes.

- Jeg syns det er fantastisk alt sammen. Vi lærer så utrolig mye og har kjempeflinke instruktører, forteller Olivia Selvig Husby.

Moksnes skal senere være med TSO på turné. - Da skal jeg være med på den årlige konserten de har som heter "The Snowman". Jeg skal synge "Walking in the air" og "Sonjas sang til julestjernen", sier hun.

- Jeg har vært med Yggdrasil teater i to roller. Jeg hadde rollen som Julie, en av ungene og rollen som Jorunn, som turner på hest og er guden over været, forteller Selvig Husby

Nye og gamle aktører

Om innholdet i oppsetningen sier Lars Eggen følgende:

-Det er ganske bredt musikalsk spekter med både dagens elever og tidligere elever. Det som er ganske unikt med Operaskolen Stjørdal er at det er den eneste av sitt slag i Trøndelag og har vært det i 20 år.

- Vi inviterer en del av de som har vært med før og som har valgt å bli musikere. Flere jobber på internasjonalt toppnivå, vi har noen lokale i tillegg til at det kommer noen som har valgt andre yrker, men hvor Operaskolen har satt et stort preg på deres yrkesvei.

- Så det musikalske spenner seg fra barokkens opera til moderne poplåter og "Walking in the air", sier Lars Eggen.