Nea Radio

Arbeiderpartiets årsmøte:

Det ble Ingvild til slutt

Vant kampen:Etter ei dramatisk uke ble Ingvild Kjerkol valgt til Trøndelag Arbeiderpartis nye leder under årsmøtet lørdag. Foto: Stine Brekkan

Som følge av et benkeforslag ble Ingvil Kjerkol valgt til leder av Trøndelag Arbeiderparti.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2020 kl 20:10

– Jeg kan rett og slett ikke godta måten valgkomiteens leder har håndtert det som ble beskrevet som et mulig, framtidig varsel mot meg. Slik innledet Ingvild Kjerkol den generelle debatten da ny fylkesleder for partiet skulle velges.

Etter at AUF trakk sin støtte fra Trond Giske og han dermed var ute av kabalen, seilte Kjerkol opp som hovedkandidat til vervet. En anonym SMS til valgkomiteens leder, Arild Grande, gjorde at også Kjerkol ble ansett som uegnet. Da ble Marit Bjerkåsl, varaordfører i Rennebu, innstilt som førstekandidat.

– Måten dette ble gjort på bryter med alle retningslinjer for hvordan et varsel skal håndteres i partiet, tordnet Kjerkol.

Saken fortsetter under bildet:

Uakseptabelt: Ingvild Kjerkol var klar i talen når det gjaldt håndteringen av den anonyme SMS som signaliserte at et mulig varsel mot henne kunne foreligge i framtiden. Foto: Stine Brekkan

Benkeforslag

Arild Pedersen fra Verdal Arbeiderparti var neste på talerlista. Han stilte benkeforslag og nominerte Ingvild Kjerkol til vervet. Nominasjonen fikk bred støtte og under voteringen fikk Kjerkol 156 stemmer mot 75 til Bjerkås.

Maktmisbruk

Valgkomiteens leder, Arild Grande, fikk hard medfart fra talerstolen. Selv ga han utrykk for at uviljen mot å støtte Kjerkol var personlig.

– Jeg har selv erfart at det fører til vanskeligheter å trekke sterke lederskikkelser i tvil. Jeg har selv vært redd, sa Grande.

– Derfor vil jeg uttrykke beundring for de som nå har stått fram og jeg håper, dersom det er flere, at også de vil fortelle sin historie når det føles riktig.

Trygt

Ingvil Kjerkol ga uttrykk for å være ydmyk framfor det som vil bli en stor jobb, nemlig å samle partiet etter det som har vært en svært turbulent tid. Særlig med tanke på rekruttering, var Kjerkol tydelig i takketalen.

- Det må være trygt å engasjere seg i Trøndelag Ap. Et politisk parti som ikke gir trygghet til sine unge, har ikke noen plass i politikken.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...