ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Prisdryss i november:

Gull, sølv og Bedriftsutviklingspris

Her er to av mottakerne av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Trøndelag, sammen med to representanter fra Innovasjon Norge.
Til venstre: Vigdis Harsvik, regiondirektør Innovasjon Norge Trøndelag, Eivind Aune og Iris Martinsen Aune, Jentene på tunet og Aud Herbjørg Kvalvik finansieringsrådgiver, Innovasjon Norge. Foto: Ola Bjerken

Det har ikke vært mangel på prisdryss for Jentene på tunet i november og onsdag var ettermiddagen satt av til enda prismottakelse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 16:54

ANNONSE
Annonse

Med Innovasjon Norge, ordfører, kommunedirektør, Selbu Vekst og lokalpressen til stede, var det noen verdige vinner som mottok årtes Bedriftsutviklingspris i landbruk for Trøndelag.

- Det er kjempestas, utrolig artig og vi blir veldig stolte. Vi ser jo nå at det vi har jobbet hardt for blir lagt merke til, sier Iris Martinsen Aune, kokk og daglig leder.

- Hvilken betydning tror du denne prisen har for resten av de ansatte?

- Nå fikk vi til å ha med alle her i dag som fikk høre juryens begrunnelse. Når jeg takket for prisen, så sier jeg at det var på grunn av alle de fantastiske ansatte som kommer her hver dag og bretter opp armene. Spesielt nå i denne julestrien at det er takke være de at vi mottok denne prisen, sier Iris.

Hør intervjuet med Iris Martinsen Aune her:

Juryens begrunnelse

Vigdis Harsvik, juryleder og regiondirektør for Innovasjon Norge Trøndelag leste opp juryens begrunnelse før hun overrakte prisen til Iris Martinsen Aune og Eivind Aune, sammen med resten av Jentene på tunet som alle hadde tatt seg tid til å være til stede for anledningen.

- Årets vinner scorer meget høyt på innovasjon, lokal verdiskaping og sysselsetting. Med dyktighet og kreativitet har de klart å skape produkter med ekstraordinær kvalitet, både smaksmessig og visuelt. De har nasjonal distribusjon og har oppnådd internasjonal anerkjennelse. De konkurrerer med internasjonale aktører, som har svært store ressurser til produktutvikling og markedsføring.

Resten av årets jury besto av, Terje Sørvik, fylkesråd næring. og Tore Bjørkli, landbruksdirektør.

Fylkesvis, så nasjonalt

- Bedriftsutviklingsprisen er fylkesvis først, så blir alle fylkers vinner målt opp mot hverandre. Deretter trekks de tre aller beste bedriftene ut til å konkurrere om den nasjonale prisen for det året, forteller Aud Herbjørg Kvalvik, finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge.

Hør intervjuet med Aud Herbjørg Kvalvik her:

To gull og tre sølv

I tillegg til å bli tildelt årets Bedriftsutviklingspris her hjemme, så sanker også Jentene på tunet stor annerkjennelse internasjonalt. I forrige uke ble det innkassert to gull og tre sølv i International Chocolate Awards.

- Det er fjerde året på rad vi vinner pris og utmerkelse i International Chocolate Awards. I år vant vi hele to gull og tre sølv, samt en spesialpris for lokal ingrediens som er tuftet på multe, sier salgssjef, Eivind Aune.

- Det er 35 ansatte her og nå, klare du å beskrive de med tre velvalgte ord?

- Først og fremst en trivelig gjeng, ståpåvilje, en høy arbeidsmoral på hele gjengen og det er noe som trengs når man skal stå på fra syv morgenen og utover. Enkelte dager blir klokken ti eller elleve på kvelden før vi gir oss. Når vi spesielt i disse tider har stått på hele dagen og pakket julekalendere, da blir man fort litt klar, så godt humør har de. En ting er sikkert og det er at de har forstått kvalitetsbudskapet vårt, de levere godt arbeid. Rett og slett uerstattelige, fastslår Eivind.

Med en så god arbeidsstokk så synes det å være vanskelig å finne tre velvalgte ord som utfyller alle.

Hør intervjuet med Eivind Aune her:

International Chocolate Awards

Jentene på tunet vant gull i følgende kategorier:

Flavoured milk chocolate ganaches or truffles: Lakrislykke

Flavoured white chocolate ganaches or truffles:
Multefløyes

I tillegg vant Multefløyel pris for beste lokale ingrediens.

Jentene på tune fikk sølv i følgende kategori:

Flavoured ganaches or truffles with combination coating or filling

Sitronsmil

Grepa Frukt

Go Bananas

Nøkkelord

ANNONSE