Nea Radio

Prisdryss i november:

Gull, sølv og Bedriftsutviklingspris

Her er to av mottakerne av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Trøndelag, sammen med to representanter fra Innovasjon Norge.
Til venstre: Vigdis Harsvik, regiondirektør Innovasjon Norge Trøndelag, Eivind Aune og Iris Martinsen Aune, Jentene på tunet og Aud Herbjørg Kvalvik finansieringsrådgiver, Innovasjon Norge. Foto: Ola Bjerken

Det har ikke vært mangel på prisdryss for Jentene på tunet i november og onsdag var ettermiddagen satt av til enda prismottakelse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 16:54

Med Innovasjon Norge, ordfører, kommunedirektør, Selbu Vekst og lokalpressen til stede, var det noen verdige vinner som mottok årtes Bedriftsutviklingspris i landbruk for Trøndelag.

- Det er kjempestas, utrolig artig og vi blir veldig stolte. Vi ser jo nå at det vi har jobbet hardt for blir lagt merke til, sier Iris Martinsen Aune, kokk og daglig leder.

- Hvilken betydning tror du denne prisen har for resten av de ansatte?

- Nå fikk vi til å ha med alle her i dag som fikk høre juryens begrunnelse. Når jeg takket for prisen, så sier jeg at det var på grunn av alle de fantastiske ansatte som kommer her hver dag og bretter opp armene. Spesielt nå i denne julestrien at det er takke være de at vi mottok denne prisen, sier Iris.

Hør intervjuet med Iris Martinsen Aune her:

Juryens begrunnelse

Vigdis Harsvik, juryleder og regiondirektør for Innovasjon Norge Trøndelag leste opp juryens begrunnelse før hun overrakte prisen til Iris Martinsen Aune og Eivind Aune, sammen med resten av Jentene på tunet som alle hadde tatt seg tid til å være til stede for anledningen.

- Årets vinner scorer meget høyt på innovasjon, lokal verdiskaping og sysselsetting. Med dyktighet og kreativitet har de klart å skape produkter med ekstraordinær kvalitet, både smaksmessig og visuelt. De har nasjonal distribusjon og har oppnådd internasjonal anerkjennelse. De konkurrerer med internasjonale aktører, som har svært store ressurser til produktutvikling og markedsføring.

Resten av årets jury besto av, Terje Sørvik, fylkesråd næring. og Tore Bjørkli, landbruksdirektør.

Fylkesvis, så nasjonalt

- Bedriftsutviklingsprisen er fylkesvis først, så blir alle fylkers vinner målt opp mot hverandre. Deretter trekks de tre aller beste bedriftene ut til å konkurrere om den nasjonale prisen for det året, forteller Aud Herbjørg Kvalvik, finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge.

Hør intervjuet med Aud Herbjørg Kvalvik her:

To gull og tre sølv

I tillegg til å bli tildelt årets Bedriftsutviklingspris her hjemme, så sanker også Jentene på tunet stor annerkjennelse internasjonalt. I forrige uke ble det innkassert to gull og tre sølv i International Chocolate Awards.

- Det er fjerde året på rad vi vinner pris og utmerkelse i International Chocolate Awards. I år vant vi hele to gull og tre sølv, samt en spesialpris for lokal ingrediens som er tuftet på multe, sier salgssjef, Eivind Aune.

- Det er 35 ansatte her og nå, klare du å beskrive de med tre velvalgte ord?

- Først og fremst en trivelig gjeng, ståpåvilje, en høy arbeidsmoral på hele gjengen og det er noe som trengs når man skal stå på fra syv morgenen og utover. Enkelte dager blir klokken ti eller elleve på kvelden før vi gir oss. Når vi spesielt i disse tider har stått på hele dagen og pakket julekalendere, da blir man fort litt klar, så godt humør har de. En ting er sikkert og det er at de har forstått kvalitetsbudskapet vårt, de levere godt arbeid. Rett og slett uerstattelige, fastslår Eivind.

Med en så god arbeidsstokk så synes det å være vanskelig å finne tre velvalgte ord som utfyller alle.

Hør intervjuet med Eivind Aune her:

International Chocolate Awards

Jentene på tunet vant gull i følgende kategorier:

Flavoured milk chocolate ganaches or truffles: Lakrislykke

Flavoured white chocolate ganaches or truffles:
Multefløyes

I tillegg vant Multefløyel pris for beste lokale ingrediens.

Jentene på tune fikk sølv i følgende kategori:

Flavoured ganaches or truffles with combination coating or filling

Sitronsmil

Grepa Frukt

Go Bananas

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...