Nea Radio

Det beste av begge verdner

Livsglede: Lise Løseth og Paolo Diletto bor halve året i Italia og halve året i Norge. Resultatet blir de deiligste oljer laget av lidenskap og oliven. Foto: Anne Gundersen

Lise Løseth fra Verdal må kunne sies å leve selve drømmelivet sammen med ektemannen Paolo. Halve året produserer de olivenolje i Italia, resten av året nyter de lyse sommernetter i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En av de mest spennende bodene under Matdager i Stjørdal, var standen til Lise Løseth og mannen Paolo Diletto. Der solgte de lekre delikatesser medbragt fra Calabria i Italia, hvor paret blant annet produserer sin egen høyt premierte olivenolje.

– Du kan trygt si at vi nyter det beste av begge verdener, smiler Lise, mens kundene danner kø ved standen i gata på Stjørdal.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Gold of Italy

For noen år siden dannet paret selskapet Gold of Italy med det mål for øye - og gane - å produsere det beste av rene og tradisjonelle produkter fra Calabria.

– Jeg vil si at vi har lyktes godt med det, sier Lise og forteller at en av deres oljer vant sølvprisen i den prestisjetunge internasjonale olivenoljekonkurransen DOMINA i 2016.

– I tillegg selger vi smakssatte oljer og også krydder som høstes i området. Blant annet lakris som vokser vilt, nesten som løvetann, i vår region.

Det gode liv

Lise forteller at paret tilbringer vinterhalvåret middelalderbyen Scala Coeli.

– Vi bor i byen, men hver morgen fra midten av oktober, drar vi ut i olivenlunden og arbeider der. Fruktene fra de gamle trærne blir høstet og deretter presset i byen, før oljen tappes på flasker som blant annet selges i Norge.

– Vi annonserer ikke, men vi har ofte besøk av nordmenn som bor hos oss og som hjelper til med å høste oliven og annet arbeid i lunden. De blir rett og slett en del av familien når de er her, sier Lise, mens beholdningen av oljer og krydder sakte men sikkert tømmes av kunder som har fått smake på det gode liv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...