Annonse
Nea Radio

Don Quijote til Røros:

Den gale og den normale

Den normale og den gale: Eirik del Barco Soleglad og Svein Harry Schøttker Hauge spiller det underlige radarparet Sancho Panza og Don Quijote. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

Boken alle har hørt om, men ingen egentlig har lest, kommer til Storstuggu i morgen. Riksteatret tar romanen til scenen med komedieskuespillerne Svein Harry Schøttker Hauge og Eirik del Barco Soleglad i rollene som Don Quijote og væpneren Sancho Panza.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

De fleste har hørt om Don Quijote og kampen hans mot vindmøller. Den spanske lavadelsmannen forleste seg på ridderromaner, dro ut i verden for å bli ekte ridder selv, og havnet i total utakt med verden rundt seg. Romanen er sagt å inneholde alt og litt til.

I Riksteatrets dramatisering som kommer til Storstuggu i morgen blir det komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Publikum vil få se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men også møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid.

Svein Harry Schøttker Hauge og Eirik del Barco Soleglad spiller det underlige radarparet Don Quijote og Sancho Panza. - Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være, oppsummerer de to. -Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Ellers medvirker Johanne Fossheim, Anne E. Kokkin og Patrik Asplund Stenseth.

Hør intervjuet fra ettermiddagssendingen med Svein Harry Schøttker Hauge og Eirik del Barco Soleglad. Programleder er Knut Inge Seem: