Nea Radio

– Den beste tida i året

Viktig: Ranveig Fosmo Holden har det overordnede ansvaret for å sy sammen Arbeiderfestivalen i Hommelvik. – Det er viktig å huske at ingen ting av det vi har i dag har kommet av seg selv, mener hun. Foto: Anne Gundersen

I Malvik varer 1. mai-markeringen fem hele dager til ende og det hele starter i dag!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Få steder markerer man 1. mai like omfattende som i Hommelvik i Malvik. Her har man besluttet å dedikere en hel festival til den internasjonale arbeiderdagen.

– Vi har arrangementer hele helga fram mot selve dagen, forteller Ranveig Fosmo Holden som har ansvaret for å sy festdagene sammen.

– Vi begynner fredag kveld med pub-quiz på Cafe´Rampa og siden går det slag i slag.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Rikholdig meny

I tillegg til pub-quiz, blir det bokbad, revygalla, og arrangementer over hele kommunen.

– Tradisjon tro markerer vi kvelden før dagen og i år kommer blant annet Espen Barth Eide for å holde appell.

Rødt

På selve dagen heises det røde flagget i Hommelvik.

– Dette skjer klokka sju mens Hommelvik musikkorps spiller Internasjonalen, forklarer Fosmo Holden.

– I løpet av dagen har vi også demonstrasjonstog og også barnetog. Hun er stolt av hvordan Hommelviksamfunnet har klart å ta vare på tradisjonene.

– Jeg tror neppe det finnes mange andre samfunn i Norge som har klart dette på samme måte som oss, mener hun.

Inn i vår tid

Mottoet for Arbeiderfestivalen i Malvik er "Inn i vår tid".

– Ingen ting av det vi har i dag har kommet av seg selv. Mottoet vårt sier at vi skal huske historien men også tilpasse dem til vår tid, sier Ranveig Fosmo Holden, på tampen av det hun mener er den fineste tida i året.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...