Nea Radio

Demensforening i Selbu

DEMENSFORENING: Onsdag stiftes det lokal demensforening i Selbu. Medlem av interimstyret Karin Brattgjerd Langseth (t.h.) sammen med Frode Mo, daglig leder for Nasjonalforeningens fylkeskontor i Trøndelag. Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen

I følge Nasjonalforeningen for Folkehelsen har over 77.000 mennesker demens i Norge, og antallet vil dobles i løpet av de neste tiåra dersom vi ikke lykkes i å finne behandling. Onsdag etableres det demensforening i Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det har over lengre tid vært jobbet med å etablere en demensforening i Selbu, og et interimstyre ble satt i januar 2018, bestående av Karin Brattgjerd Langseth, Lena Bakkeid, Brit Sissel Lien og Karin Galaaen.

Onsdag er det klart for stiftelsesmøte i lokalene til Selbu frivilligsentral. - Alle som kan være interessert i å få i gang arbeidet med en demensforening ønskes velkommen onsdag 15. mai kl 19:00, sier Karin Brattgjerd Langseth.

TV-aksjonen

Temaet om en demensforening i Selbu ble tatt opp for flere år siden, spesielt etter TV-aksjonen 2013 som i sin helhet gikk til Nasjonalforeningen for Folkehelsen.
I følge Nasjonalforeningen for Folkehelsen har over 77.000 mennesker demens i Norge, og antallet vil dobles i løpet av de neste tiårene, dersom vi ikke lykkes i å finne behandling.

Økt fokus

- Målsettingen for oss er å sette fokus på demenssykdom og medvirke til å utvikle gode tilbud til de som berøres av konsekvensene av demens, både de syke og deres pårørende.
Kort sagt ønsker vi å spre informasjon og kunnskap om demens, arrangere åpne informasjons- og temamøter, jobber for å skape større forståelse for personer med demens og deres pårørende.
Vi vil arbeide for at personer med demens får ivaretatt sin rett til helsehjelp, får ivaretatt sin verdighet i alle faser av sykdommen og blir møtt med kunnskap, innlevelse og vilje til tilrettelegging.
Arbeide for at pårørende får synliggjort belastning og behov, tilrettelagte avlastnings- og støttetilbud og ikke minst får anledning til å møte andre i samme situasjon, sier Karin Brattgjerd Langseth.

Samarbeid

Demensforeningen ønsker å samarbeide med Demensteamet i Selbu blant annet når det gjelder pårørendeskolen. - Kanskje er samtalegrupper for pårørende noe vi kan arrangere, da dette er noe som ofte er etterspurt, sier Karin Brattgjerd Langseth.

Et annet tema som er aktuelt er å jobbe mot Aktivitetsvenn for demente, men dette er noe som må komme på sikt.
-Først må vi få i gang Demensforeninga slik at vi kan være en støtte for de som har behov for det enten som pårørende eller pasient, sier hun.

Dersom noen er interessert i å være med, men er forhindret fra å møte onsdag 15. mai, er det bare å ta kontakt med en i interimstyret.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...