Nea Radio

Delte ut talentstipend

Vinnere: Erlend Ola Volden Lauvås og Ida Gløtheim Rambraut vant talentstipend. Foto: SpareBank 1

Lørdag delte SpareBank 1 SMN ut over en halv million kroner i stipend til unge talent innen idrett, kultur og samfunn fra Midt-Norge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Utdelingen fant sted i bankens hovedkontor i Trondheim. Dette var 22. gang banken arrangerte prisutdelingen. Siden starten i 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut over elleve millioner kroner i stipend fordelt på vel 500 talent.

Banken mottok flere hundre søknader fordelt på kategoriene samfunn, idrett og kultur. Vinnerne ble kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. Hovedstipendvinnerne i hver kategori ble tildelt 50 000 kroner, mens øvrige vinnere fikk 20 000 kroner. I alt 23 talent mottok stipend.

Tre hovedvinnere

De tre kategorienes hovedvinnere ble:

Samfunn: Marcus Bomann (19) fra Steinkjer. Allerede som 11-åring visste han hva han ville med livet: Lansere et produkt som gjorde verden til et bedre sted. Som 15-åring startet han sitt første aksjeselskap. I dag har Marcus to prototyper klar for kommersialisering. Firmaene hans har hittil sysselsatt over 40 personer. Har mål om å gjøre Steinkjer til Norges nye teknologihovedstad.

Idrett: Malin Skulstad Sunde (18) fra Ålesund. Har spilt med flagget på brystet siden J15, og er nå kaptein på J19-landslaget. Spiller midtstopper for Trondheims-Ørn. Drømmen på lang sikt er proffkontrakt i utlandet.

Kultur: Malin Dahl Ødegård (22) fra Åndalsnes. Studerer ved NTNUs jazzlinje. Synger blant annet i bandet JUNO, som allerede har rukket å bli festivalyndlinger. I 2019 kommer deres første album. Komponerer også egen musikk. Drømmer om å gjøre musikken til levebrød og være en ressurs for lokalmiljøet – både der hun kommer fra, og der hun skal bo.

Fikk gode råd

Prisvinnerne fikk en hel dag i banken, hvor de på formiddagen startet med et faglig program der Birgit Skarstein, Johan Kaggestad og Eldar Rønning delte av sine erfaringer rundt hva som skal til for å lykkes. Dagen ble avsluttet med prisutdeling og festmiddag for talentene og deres inviterte gjester.

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talent fra Midt-Norge, slik at de lettere kan nå sine mål.

- Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talent som viser vei og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom SpareBank 1 SMNs talentstipend, sier konsernbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond.

SpareBank 1 SMN er ledende bank i Midt-Norge med 220 000 personkunder og

15 000 bedriftskunder. Hvert år bruker banken deler av sitt overskudd på allmennyttige formål. SpareBank 1 SMN har i de siste ti årene delt ut mer enn 650 millioner kroner til gode formål i regionen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...