Nea Radio

Deltar for sekstiende gang

Jubilant: Snart 94 år gamle Kåre Sylte fra Oslo deltar på landsskytterstevne for sekstiende gang i år. Her er han sammen med en stolt ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, etter å ha blitt behørlig hyllet på scenen under åpningsfesten lørdag kveld. Foto: Anne Gundersen

Kåre Sylte skyter i sitt sekstiende landsskytterstevne i år. 94-åringen ble behørlig hyllet under den storslåtte åpningsfesten lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det ble ikke spart på kruttet under den offisielle åpningsfesten for Landsskytterstevnet 2018 i Kimenparken i Stjørdal lørdag kveld. Luftforsvarets musikkorps satte en verdig ramme rundt feiringen av Det Frivillige Skyttervesens 125-årsmarkering, mens Julie Dahle Aagård forførte publikum med sine flotte vokalprestasjoner. Blant en av dem som ble hyllet på scenen var snart 94 år gamle Kåre Sylte. Sylte deltok på sitt sekstiende landsskytterstevne og skyter i klassen veteran.

– Jeg skyter bedrift hver tirsdag vinteren gjennom, sa Sylte etter hyllesten.

– Så lenge hodet og beina holder, har jeg ikke tenkt å slutte med det, sa veteranen som har et like skarpt blikk som da han deltok for første gang.

Skyfall: Julie Dahle Aagårds fantastiske stemmeprakt kledde Luftsforsvarets musikkorps særdeles godt, blant annet i Adeles James Bond klassiker Skyfall. Foto: Anne Gundersen

Stolt

Det var en stolt ordfører som etter å ha delt ut premier til vinnerne av ordførerduellen, kunne konstatere at Stjørdal så absolutt hevder seg i norgestoppen når det gjelder å avvikle storstilte arrangement som Landsskytterstevnet.

– Men vi har bare nettopp begynt. Det er enda en drøy uke før vi kan lene oss tilbake i sofaen, konkluderte Vigdenes.

F 16: Det var over på sekunder da to F 16-fly fra Ørlandet fløy lavt over Kimenparken. Likevel, et imponerende syn. Foto: Anne Gundersen

Overflygning

Ett av høydepunktene under feiringen var en overflyvning av to F 16 jagerfly som kom ens æren fra Ørlandet flystasjon for å vise muskler. Det hele var over i løpet av sekunder, men publikum lot seg likefullt imponere av kreftene som var i sving.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Knirkefritt

I løpet av både festen og ikke minst konkurransens første dag, ble det klart at logistikk er noe man har jobbet mye med i forkant av arrangementet. Det er store folkemengder som har inntatt Stjørdal og omegn, men alt så langt ser alt ut for å gå på skinner.

– Logistikk er noe av det viktigste i en slik sammenheng. Vi har hatt eksperter som har jobbet med dette over lengre tid og det ser vi resultatet av nå, sier en fornøyd Ivar Vigdenes.

Folksomt: Hundrevis av mennesker møtte opp for å feire at LS2018 er igang. Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...