ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ingrid Aunes minnepris:

Delt ut for første gang

Minnepris: Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond delte ut Ingrid Aunes minnepris for første gang i går, mandag. Foto: Anne Gundersen

I går ble Ingrid Aunes minnepris tildelt forsker Kjølv Egeland og journalist Maren Sæbø.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Samfunnsforsker Kjølv Egeland og utenriksjournalist Maren Sæbø er tildelt Ingrid Aunes minnepris. Prisen består av et diplom og 20.000 til hver av prisvinnerne. Tildelingen skjedde på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo i går kveld og ble lagt til Aunes bursdag, 19. oktober.

Tidligere ordfører i Malvik. Ingrid Aune døde i en båtulykke i 2019, sammen med kjæresten Eivind Olav Kjellbotn Evensen.
Prisen skal bidra «til å videreføre arbeidet for Ingrid Aunes hjertesaker: Nedrustning, fredsarbeid, kvinner og likestilling», heter det fra Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond , som deler ut prisen.

Sæbø tildeles prisen for utenriksjournalistikk fra Afrika, der hun har framhevet årsakssammenhenger og menneskelige historier.

Egeland er postdoktor på Science Po i Paris og forsker ved Folkerettsinstituttet i Oslo. Han tildeles prisen for arbeidet sitt med å undersøke Norges tilnærming til atomvåpen og nedrustningsspørsmål.

Nøkkelord

ANNONSE