Nea Radio

MGP:

Delfinale fire, Midt-Norge

MGP: Her er de trønderske deltakerne foran lørdagens delfinale. Foto: sesong1.no

Her er de fire trønderske artistene som skal konkurrere om finaleplass i MGP lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

SIE GUBBA: “Kjære du”

​Tekst og melodi: Petter Øien og Magne Almås

SIE GUBBA feirer 25-årsjubileum i 2020. Det feires med en landsdekkende jubileumsturné, og ikke minst med å være tilbake i MGP. Countryrockerne fra Trøndelag har i 25 år vært et av landets travleste festband og har med sin kombinasjon av folkelige tekster, drivende felespill og allsang-refreng spilt i nærmest hver bygd, tettsted og by over hele landet. De har gitt ut 12 plater og flere singler, og innehatt førsteplassen på VG-lista med hele tre ulike album. I 2006 kom albumet “Sie Gubba”, som ble bandets store gjennombrudd, mye takket være låten «Sånn e livet» som var på Norsktoppen i 20 uker.

SIE GUBBA deltok i MGP i 2011 der da kom til finalen med låten “Alt du vil ha”.

Bandet består nå av Magne Almås, Tommy Folstadli, Petter Øien, Tore Dalsaune, Morten Hølås og Reidulf Wormdal.

Alexandru: “Pink Jacket”

​Tekst og melodi: Ruben Markussen

Alexandru (19) fra Rennebu var tidligere et av medlemmene i guttebandet “Suite 16”. Gruppa ga ut låten “Who I Wanna Be” som solgte til dobbel Platinum. De deltok i MGP i 2016 der de kom på tredjeplass med låten “Anna Lee”.

Nå satser Alexandru imidlertid som soloartist. Helt siden han var tolv år gammel har han tolket kjente sanger på Youtube, og flere av videoene hans har 100 000 visninger.

I tillegg til å synge, spiller Alexandru gitar og trommer. Tross sin unge alder, har han fått prøve seg i flere deler av musikkbransjen. En av erfaringene han har gjort seg i ung alder er å opptre på et stort kinesisk TV-show med mange millioner seere.

Alexandru forteller at Spotify-spillelistene hans er fulle av punk og death metal, og for å roe seg ned på kvelden setter han helst på et av albumene til bandet Bring Me The Horizon. Selv om Alexandru har lært seg teknikken med å «growle», er det ikke dermed sagt at han selv vil drive med death metal. Låtene som kommer fra ham i tida som kommer vil uansett bære preg av hans mer rocka identitet, men fortsatt med et snev av dagens pop-klima.

Thomas Løseth: “Vertigo”

​Tekst og melodi: Idar Sørensen. Vokal: Erika Norwich

Thomas Løseth (33) kommer fra Fannrem. Han stakk av med seieren til The Voice på TV2 i 2017 og har siden den gang høstet mange lovord for sin silkemyke stemme og fremtredende karisma. I The Voice hadde han Lene Marlin som mentor.

Thomas har siden ung alder viet tiden og livet sitt til musikken. Og som han selv sier det: på den harde, lange måten. Han har vært vokalist i flere band, spilt utallige spillejobber, vært studiomusiker og satser nå som soloartist.

For tiden jobber han med debutplata, og flere singler er forventet i løpet av året.

Kristin Husøy: “Pray For Me”

​Tekst og melodi: Roel Rats og Kristin Husøy

Kristin Husøy (18) har vokst opp og bor i Trondheim. Hun har spilt piano siden første klasse og spiller minst 30 minutter hver eneste dag. Kristin hadde musikk som valgfag på ungdomsskolen og startet på musikklinja på videregående. Men etter ett år der tok hun et friår, og deltok blant annet i “The Voice” på TV2. Nå er hun tilbake på skolebenken.

Kristin forteller at hun er glad i soul, jazz og R&B, spesielt fra siste halvdel av 1900-tallet. Hun er særlig inspirert av musikere som Amy Winehouse, Stevie Wonder, Lauryn Hill og Ella Fitzgerald.

Da Kristin hørte “Pray For Me” for første gang tenkte hun umiddelbart at dette var bra og helt i hennes gate, med en blanding mellom moderne popmusikk og ispedd litt gospel soul.

Siden startet samarbeidet med Roel Rats om noe av teksten, og hun dro til Nederland for innspilling. Hun forteller at samarbeidet har vært utrolig lærerikt, og har gitt masse erfaring og nye vennskap.

Delfinalen kan du følge på NRK TV lørdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...