Nea Radio

Stjørdal Frivilligsentral:

Deler ut gratis mat

Deler ut mat: Nei, det er ikke jul, men det kunne nesten ha vært det. Nå deler nemlig Frivilligsentralen i Stjørdal ut overskuddsmat gratis. – Det er mange som kvier seg for å gå på butikken nå og da kan dette være et fint alternativ, sier daglig leder, Siri Bones. Foto: Idunn Thorsø/Arkiv

Frivilligsentralen i Stjørdal får levert mat som ellers ville blitt kastet. Nå deler de ut gratis til dem som vil ha. Naturligvis etter alle gjeldende sikkerhetsregler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Frivilligsentralen har inngått avtale med blant annet BAMA og får tildelt mat som ellers ville ha gått til spille. Dette deler de nå ut til folk i Stjørdal.

– Det er snakk om helt ordinære varer, det er ikke noe galt med denne maten, forsikrer daglig leder, Siri Bones.

– Mange firmaer sliter med å få kjørt ut mat til butikker og det er disse varene vi får levert.

– Det ville rett og slett være synd om det ble kastet, så derfor gjør vi dette. Hun sier videre at mange kvier seg for å gå på butikker tett av folk i disse dager.

– Da kan det være et godt alternativ å komme hit.

Saken fortsetter under lydfila:

Legger ut på Facebook

Frivilligsentralen varsler på Facebook når de venter en ny leveranse.

– Det er vanskelig for oss å planlegge mer enn en dag om gangen når det gjelder dette, så her oppfordrer vi folk til å følge med på Facebook. Dersom du så sender oss en melding, så gir vi deg tidspunktet du kan komme på. Vi slipper inn en om gangen, og da bare i yttergangen, og vi oppfordrer folk til å ha med seg sin egen pose for å plukke med seg det man vil ha.

Koronahjelpen

I tillegg til å dele ut mat, har Frivilligsentralen inngått et nytt samarbeid med Stjørdal kommune, den såkalte Koronahjelpen.

– I tillegg til at mange kvier seg til å gå på butikken, er det mange som rett og slett ikke kan. Coop Mega på Torgkvartalet er en av butikkene som har begynt å ta imot bestillinger. De gir beskjed til oss og så koordinerer vi opp mot frivillige derfra. Hun forteller at de også har startet prosjektet Ringevenn.

– Mange er ensomme og trenger noen å snakke med. Det vi på frivilligsentralen gjør er å koordinere de som har behov for hjelp med de som ønsker å hjelpe. Bones understreker imidlertid at de frivillige ikke er terapeuter og at det ikke er den type hjelp som gis.

– Men vi kan være med å lette ensomheten for den som kjenner på det. Det er en vanskelig situasjon vi er i, men noen har det verre enn andre. Det eneste vi kan gjøre er å stå sammen, avslutter Siri Bones.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...