Nea Radio

Deler ut 214 ukelønner til trøndersk ungdom

Illustrasjonsfoto. Foto: Bruce Mars

Trøndelag fylkeskommune og SpareBank1 SMN deler ut ukelønner til trøndersk ungdom i sommerjobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvordan få flere ungdommer ut i sommerjobb? Hva med å dele ut 214 ukelønner som kommunene kan bruke på ungdom?

– Det er nettopp det vi gjør nå, sier Even Ystgård, seksjonsleder Næring i Trøndelag fylkeskommune.

Bakgrunnen for initiativet er Korona-pandemien som gjør at mange unge har vanskeligheter med å skaffe seg sommerjobb i år.

Trøndelag fylkeskommune og SpareBank1 SMN samarbeider derfor om å dele ut 214 ukelønner på 7000 kroner. Fylkeskommunen bidrar med en million kroner, SpareBank1 SMN med det resterende.

Det er kommunene som har kunnet søke på ordningen, og som administrerer ordningen overfor næringslivet. 27 kommuner søkte om til sammen 361 ukelønner.

Kommunene som har søkt om åtte ukelønner eller mer, får tildelt åtte ukelønner å bruke på ungdom. De øvrige kommunene har fått midlene som de har søkt om.

- Vi er svært fornøyd med responsen, og glad for å bidra til at flere ungdommer nå kan få en sommerjobb, sier Even Ystgård.

Overhalla har fått innvilget seks ukelønner til ungdom, Namsos har fått sju.

Følgende kommuner har fått innvilget åtte ukelønner til ungdom: Holtålen, Tydal, Levanger, Melhus, Nærøysund, Frosta, Verdal, Skaun, Snåsa, Meråker, Grong, Rennebu, Stjørdal, Hitra, Lierne, Namsskogan, Rindal, Høylandet, Selbu, Ørland, Steinkjer, Leka, Orkland, Indre Fosen, Røyrvik.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...