ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Deler ut 214 ukelønner til trøndersk ungdom

Illustrasjonsfoto. Foto: Bruce Mars

Trøndelag fylkeskommune og SpareBank1 SMN deler ut ukelønner til trøndersk ungdom i sommerjobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hvordan få flere ungdommer ut i sommerjobb? Hva med å dele ut 214 ukelønner som kommunene kan bruke på ungdom?

– Det er nettopp det vi gjør nå, sier Even Ystgård, seksjonsleder Næring i Trøndelag fylkeskommune.

Bakgrunnen for initiativet er Korona-pandemien som gjør at mange unge har vanskeligheter med å skaffe seg sommerjobb i år.

Trøndelag fylkeskommune og SpareBank1 SMN samarbeider derfor om å dele ut 214 ukelønner på 7000 kroner. Fylkeskommunen bidrar med en million kroner, SpareBank1 SMN med det resterende.

Det er kommunene som har kunnet søke på ordningen, og som administrerer ordningen overfor næringslivet. 27 kommuner søkte om til sammen 361 ukelønner.

Kommunene som har søkt om åtte ukelønner eller mer, får tildelt åtte ukelønner å bruke på ungdom. De øvrige kommunene har fått midlene som de har søkt om.

- Vi er svært fornøyd med responsen, og glad for å bidra til at flere ungdommer nå kan få en sommerjobb, sier Even Ystgård.

Overhalla har fått innvilget seks ukelønner til ungdom, Namsos har fått sju.

Følgende kommuner har fått innvilget åtte ukelønner til ungdom: Holtålen, Tydal, Levanger, Melhus, Nærøysund, Frosta, Verdal, Skaun, Snåsa, Meråker, Grong, Rennebu, Stjørdal, Hitra, Lierne, Namsskogan, Rindal, Høylandet, Selbu, Ørland, Steinkjer, Leka, Orkland, Indre Fosen, Røyrvik.

Nøkkelord

ANNONSE