Nea Radio

Kommunestyremøter opphører midlertidig i Stjørdal:

Delegerer all vedtaksmyndighet til formannskapet

Avslutning: Slik så det ut under juleavslutning i kommunestyret i Stjørdal da Opera Trøndelag var på besøk. Torsdag kveld ble det første digitale kommunestyremøtet gjennomført. I likhet med det meste av kulturlivet, ble torsdagens kommunestyremøte også det siste på en stund. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Kommunestyret i Stjørdal vedtok torsdag kveld å delegere all vedtaksmyndighet til formannskapet. Gruppeledere som ikke har representanter i organet får møte- og talerett.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag kveld ble det siste ordinære kommunestyremøtet i Stjørdal avholdt og fra nå er all vedtaksmyndighet midlertidig gitt formannskapet. Vedtaket skyldes koronakrisen og de tekniske utfordringene man kan oppleve under digitale møter.

– Det er svært viktig at vi er helt sikre på at ingen kan komme i ettertid å og etterprøve vedtak som er gjort. Dette er noe som kan oppstå dersom det kommer fram at et medlem av kommunestyret ikke har fått med seg alt som er sagt, mener Vigdenes.

– I tillegg vil forhold som behov for gruppemøter - for å nevne noe - by på komplikasjoner. På toppen av dette kommer behovet for å kunne samles raskt i en krisesituasjon, mener ordføreren.

Reaksjoner

Venstre og SV har ikke representanter i formannskapet og dermed skapte forslaget reaksjoner da det først ble behandlet i formannskapet.

– Dette går utover demokratiske prinsipper, mente gruppeleder i Rødt, Espen Myhr Grandalsmo og foreslo at de to partiene det gjelder skulle få møte-, tale- og forslagsrett. Han fikk ikke gehør for forslaget, men i kommunestyret torsdag kveld, ble det vedtatt at gruppeledere fra de to partiene det gjelder, får møterett og talerett i formannskapet. Høyres Renate Bjørshols forslag om at dette skulle være møterett og ikke plikt, fikk medhold. Bjørshol begrunnet forslaget at man da slipper de byråkratiske prinsippene ved å måtte kalle inn vara ved forfall.

Ønsket forslagsrett

– Primært ønsket vi at kommunestyremøtene skulle fortsette også i denne perioden. Når det dessverre ikke gikk, er vi skuffet over at Rødts forslag om at vi skulle få forslagsrett i formannskapet ikke gikk igjennom, sier gruppeleder i SV, Anja Ristad. Hun er imidlertid glad for at de får møte- og talerett.

– Men uten forslagsrett synes vi at velgerne våre ikke blir tatt på alvor i denne utfordrende perioden.

Unyttig

– Jeg ser ikke den store nytten i forslaget, verken når det gjelder mer åpenhet eller demokratiet, men dette var vel så langt ordføreren ville strekke seg, sier Venstres Leif Eggen.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Jan Inge Kaspersen, la fram et tilleggsforslag om at kommunestyret skulle samles dersom en tredjedel av medlemmene krevde dette. Forslaget fikk ikke medhold under voteringen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...