Nea Radio

Dekkbarrierer på plass

Artig: Vi syns det har vært interessant og artig å lage dekkbarrierer til VM i rallycross på Lånkebanen, sier Geir Arne Ravatn og Daniel Rydningen, som har produsert 14 dekkbarrierer med muskelkraft og luftkompressor denne vinteren. Foto: Sissel Moen

I tre dager i uka i fem måneder har Daniel Rydningen (19) og Geir Arne Ravatn (21) stått på for å lage 14 standardiserte dekkbarrierer til VM i rallycross på Lånkebanen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er godt å være ferdig, men vi har trivdes veldig godt med arbeidet, sier to motiverte og sterke karer som er på tiltak gjennom arbeids- og inkluderingsbedriften Fides AS, og syns det har vært veldig artig å jobbe med praktisk arbeid.

Dekkbarrierene lages etter standardiserte mål for RX-baner. Barrierene kan være såkalte trekantete sixpack-barrierer, med 5 dekk i høyden, eller 5 dekk i høyden og sammenskrudd lengde på 5 meter.

- Da jeg så på sendingen på NRK1 fra VM i Barcelona, så jeg at Petter Solberg krasjet rett inn i en sixpack- barriere, så det er likt over hele verden, og artig at vi er med å lager slike her, sier Daniel.

Håndkraft og luftkompressor

- For å få festet dekkene i hverandre, må vi bore 150 hull. Så lemper vi dekkene oppå hverandre og setter i kraftige skruer som festes med skiver og endemutter, demonstrerer Geir Arne som syns det har vært interessant å være med på hele prosessen.

Fornøyde arrangører

Johan Kristoffersen og Harald Lauritzen som representerer arrangørsiden VM i Rallycross på Lånkebanen i juni, har sett på arbeidet de to har gjort, og var svært imponert over resultatet, forteller markedsansvarlig i Fides AS, Arve Fossen.

- De har vært fantastisk dyktige, og hatt 100 prosent oppmøte under hele arbeidsprosessen, sier Fossen som arbeider med å lage og formidle jobber til arbeidssøkere i Fides.

Høy motivasjon

- Motivasjonen har vært på plass ja, sier Daniel og Geir Arne, som har praktisk retta skolegang fra videregående skole, og håper å finne en fast jobb innenfor bygg og anlegg eller industriteknologi etter hvert.

Geir Arne og Daniel får lønn gjennom NAV og gratisbilletter til hele VM-arrangementet. Gutta skal være med å rigge i forkant, i tillegg til at de skal hjelpe til med opprydding og nedrigging etter arrangementet.

Jeg har fødselsdag på selveste finaledagen i VM i rallycross, så det blir en flott bursdagsfeiring, sier en svært fornøyd Fides-deltaker Geir Arne Ravatn.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...