Nea Radio

Den store

Trønderdebatten

Se opptak.

Torsdag 5. august kl. 14:00 sendte vi fem timers debatt med listetoppene i Trøndelag. Se debatten i opptak her.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2021 kl 21:32

MONSTERDEBATT I MAUSUND: Årets valgkamp i Trøndelag blåses i gang med en fem timer lang direktesendt debatt i fiskeværet Mausund, hvor samtlige listetopper i de ni stortingspartiene skal diskutere noen av de viktigste temaene i årets valgkamp. Foto: Krzysztof Zboralski/Øyrekka Folkehøgskole Fire hovedtema

Debatten vil bli inndelt i fire hovedtema:

Kl. 14:00 By og land

Trondheim, Malvik, Melhus, Skaun og Stjørdal vil ifølge SSB vokse med over 21.000 innbyggere de neste 10 årene. Det gir et sterkt press på arealer, velferd, boligmarked og trafikk. I samme tidsperiode vil Steinkjer, Namsos, Heim, Nærøysund og Snåsa tape til sammen 1.300 innbyggere. Det gir stikk motsatte problemer.

Er dette den balanserte utviklingen man ville skape ved sammenslåingen av trøndelagsfylkene? Og er det regjeringens reformer som har skylda, eller kan vi i Trøndelag takke oss selv?

Kl. 15:00 Naturressurser og næringsliv

Vi skal ta vare på matjorda, men bygger den ned med ny veg. Vi skal produsere mer strøm - men ingen vil bygge ut vind eller vann. Hva skal leverandørindustrien jobbe med etter oljealderen? Havbruksnæringen går så det suser - men hva med resten av distriktsnæringene?

Kl. 16:00 Klima og miljø

Vi står overfor enorme samfunnsendringer på grunn av klimakampen. Hvem skal betale når trøndersk landbruk, samferdsel og privathusholdninger skal ha null utslipp? Og hvordan skal vi kutte utslipp: Med vern, avgifter eller forbud? Vi er også innom rovdyr, biomangfold og transport.

I denne debatten hører også rovdyr, biomangfold og transport med.

Kl. 17:00 Velferd

Hvordan ser fremtidens velferdssamfunn ut? Allerede er omsorgstjenestene under sterkt press. Og nå kommer eldrebølgen. I dag er det 36.500 trøndere over 75 år. Om 30 år har tallet økt til over 81.000. Hvordan i all verden skal vi ta vare på dem? Hva slags politikk sikrer oss god velferd om én generasjon? Vi skal også innom fordeling, helsepolitikk og arbeidsliv.

Kl. 18:00 Avslutsningsappeller fra hvert enkelt parti

17 toppkandidater

Disse toppkandidatene deltar fra Nord-Trøndelag valgdistrikt:

 • Marit Arnstad (Sp), stortingsrepresentant, Nord-Trøndelag
 • Ingvild Kjerkol (Ap), stortingsrepresentant, Nord-Trøndelag
 • André Skjelstad (V), stortingsrepresentant, Nord-Trøndelag
 • Elin Agdestein (H), stortingsrepresentant, Nord-Trøndelag
 • Terje Settenøy (Frp), stortingskandidat, Nord-Trøndelag
 • Siv Furunes (SV), stortingskandidat, Nord-Trøndelag
 • Tommy Reinås (MDG), stortingskandidat, Nord-Trøndelag
 • Hanne Lise Fahsing (R), stortingskandidat, Nord-Trøndelag

Disse toppkandidatene deltar fra Sør-Trøndelag valgdistrikt:

 • Eva Kristin Hansen (Ap), stortingsrepresentant, Sør-Trøndelag
 • Linda Helleland (H), distrikts- og digitaliseringsminister, Sør-Trøndelag
 • Heidi Greni (Sp), stortingsrepresentant, Sør-Trøndelag
 • Sivert Bjørnstad (Frp), stortingsrepresentant, Sør-Trøndelag
 • Lars Haltbrekken (SV), stortingsrepresentant, Sør-Trøndelag
 • Jon Gunnes (V), stortingsrepresentant, Sør-Trøndelag
 • Hege Bae Nyholt (R), stortingskandidat, Sør-Trøndelag
 • Ask Ibsen Lindal (MDG), stortingskandidat, Sør-Trøndelag
 • Øyvind Håbrekke (Krf), stortingskandidat, Nord- og Sør-Trøndelag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...