Nea Radio

Nea Radio

De nye Trøndelag-skiltene heises på plass

Fra 1. januar 2018 er Eva Solvi avdelingsdirektør for vegavdeling Trøndelag i Statens vegvesen Region midt. Her heises det nye skiltet på plass i Meråker i Nord-Trøndelag. Foto: Nina Kjeøy, Statens vegvesen

Fra nyttår blir de to trøndelagsfylkene slått sammen, og nå er til sammen 22 nye skilt med «Trøndelag fylke» på vei opp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 20:40

I forbindelse med sammenslåingen av de to trøndelagsfylkene, skal alle gamle Sør- og Nord-Trøndelag-skilt være borte fra nyttår. De blir erstattet med nye skilt som det står «Trøndelag» på. Fylkesnavnet står både på norsk og samisk.

I innspurten

- Vi er i innspurten med å få de nye skiltene på plass. Mandag satte vi opp det nye trøndelagsskiltet på E14 ved riksgrensa i Meråker. Det er sannelig ikke hver dag vi setter opp skilt med helt nye fylkesnavn, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Eva Solvi.

- Hva gjør dere med de gamle skiltene?

- Noen av skiltene har faktisk dagens fylkeskommuner bedt om å få. Resten av skiltene ligger på lager enn så lenge, opplyser Solvi.

En vegavdeling i Trøndelag

Fylkessammenslåingen får betydning også for Statens vegvesen. Tidligere har det vært to vegavdelinger: Vegavdeling Nord-Trøndelag og vegavdeling Sør-Trøndelag. Fra 1. januar 2018 slås disse sammen til vegavdeling Trøndelag.

Eva Solvi skal lede den nye vegavdelingen. Solvi har i dag stillingen som avdelingsdirektør for vegavdeling Sør-Trøndelag i Statens vegvesen Region midt.

- Gode samferdselsløsninger er alfa og omega for samfunnet vårt. Jeg ser frem til å ta fatt på jobben sammen med 115 ansatte i ei samla vegavdeling Trøndelag, sier Solvi.

Framoverlent og offensiv

Vegavdeling Trøndelag i Statens vegvesen Region midt har to vegeiere, Staten og Trøndelag fylkeskommune. Fylkesvegnettet utgjør hele 6000 km, og riksvegene 745 km. I tillegg kommer 88 km gang- og sykkelveg på riksveg og 351 km gang og sykkelveg på fylkesveg.

- Fylkeskommunen ønsker å være en framoverlent eier og en pådriver for gode samferdselsløsninger. Vi er offensive, og skal følge opp disse ambisjonene. Vi skal etablere ei sterk vegavdeling i Trøndelag, sier Solvi.

Fordeler med sammenslåing.

Solvi mener at det er klare fordeler med å slå sammen vegavdelingene.

– Større kompetansemiljø og mer spisskompetanse, større kapasitet og mer fleksibel utnyttelse av kompetansen på tvers samt at Statens vegvesen i enda større grad kan opptre mer enhetlig som byggherre. I tillegg kan en dra nytte av løsninger og erfaringer som er gjort i Trondheim til de mindre byene, dette gjelder spesielt arbeidet med å få på plass miljøvennlige transportløsninger.

Mange oppgaver

Oppgaveporteføljen til vegavdeling Trøndelag i Statens vegvesen Region midt er stor, og budsjettet for 2018 er på to milliarder kroner. Her er noen av oppgavene:

  • Planlegge og gjennomføre mindre investeringer på riks- og fylkesvegnettet
  • Drifte og vedlikeholde 745 km riksveg
  • Drifte og vedlikeholde 6000 km fylkesveg på oppdrag fra Trøndelag fylkeskommune
  • Drifte og vedlikeholde 2014 bruer på riks- og fylkesvegnettet
  • Drifte og vedlikeholde alle gang- og sykkelveger på riks- og fylkesveger.
  • Gjennomføre forvaltningsoppgaver: Årlig behandler vegavdelingen over 5000 nye saker. Det er f.eks. søknader om avkjørsler, trafikksikkerhetstiltak, søknader om skilt og reklame, arbeidsvarslingsplaner samt uttalelser til planer.

Krevende vedlikehold

Store deler av fylkesvegnettet i Trøndelag bærer preg av at det ble bygd i en tid med en helt annen trafikkmengde enn det vi har i dag, og etter en helt annen standard enn vi har når vi bygger nye veger i dag.

- Det er krevende å drifte og vedlikeholde så mye som 6000 km fylkesveg. Vår oppgave overfor vegeier fremover blir blant annet å legge frem ulike løsninger for hvordan vi kan få mest veg for pengene – og være tydelige på konsekvensene av de ulike løsningene, sier Solvi.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...