Nea Radio

De første prognosene er inne

Stemning: Charlotte Audestad underholdt på Senterpartiets valgvake i Sør-Trøndelag og jubelen sto i taket da de første prognosene ble offentliggjort. Foto: Anne Gundersen

Dersom de første prognosene slår til, fortsetter Erna som statsminister.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

De første prognosene er inne og dersom de aller første tallene slår til, vil Norge fortsatt ha en Blå Blå regjering etter at valgnatta er over. Arbeiderpartiet ser ut for å gjøre sitt dårligste valg siden 2011 med 27,4%, en tilbakegang på 3,4%. KrF og Venstre ligger og vipper på sperregrensen.

Framgang

Stemningen er imidlertid god på Senterpartiets valgvake i Sør-Trøndelag, nærmere bestemt på Scandic Lerkendal. I skrivende stund ligger partiet an til å få 10,1 % av stemmene på landsbasis, noe som betyr en framgang på 4,7% og 19 mandater på stortinget.

Blant forhåndsstemmene fra enkelte kommuner, kan SP vise til følgende resultater.

Tydal 44.6%, Snillfjord 34.5% Osen 31%, Agdenes 26,9% Ørland 17% Hitra 13,3%

Blokker

Like før klokken 21.30 valgkvelden, var mandatfordelingen mellom blokkene 83 og 86 mandater mellom henholdsvis rød og blå blokk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...