Nea Radio

Malvik:

– De fattigste barna taper

Thomas Ulstad er kommunestyrerepresentant for SV i Malvik. Foto: Anne Gundersen

Regjeringen har økt barnetrygden med kr 300,- per måned. Det får ikke sosalstønadmottakere i Malvik nyte godt av. – De fattigste barna blir taperne, mener Thomas Ulstad (SV).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunene bestemmer selv hvorvidt barnetrygden skal være en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad skal beregnes. Noen kommuner holder barnetrygden helt utenfor, mens andre tar med hele beløpet i beregningen. I Malvik vedtok kommunestyret mandag at 65 % av barnetrygden skal tas med i beregningen.

– Etter mine beregninger fører dette til at sosialhjelpsmottakere kommer ut i null med tanke på økningen fra regjeringens side, sier Thomas Ulstad i Malvik SV.

– Det betyr at det blir ingen ting ekstra. Det blir i realiteten mindre, i og med at øker

Her har Arbeiderpartiet rett og slett tatt fra de som har minst og vist at de ikke er villige til å hjelpe de som har det vanskelig.

– Vi har hatt ulike vedtak på prosentsatser, samtidig har ulike satser i ulike ytelser som vedtas sentralt endret seg, sier Arbeiderpartiets Matz Ulstad.

– Summa summarum vil en familie med vår nye løsning etter 1. september - komme ut nesten helt likt som i dag. Beregningene vi har fått utført viser at familier ikke går i minus med vår nye løsning sammenlignet med løsningen som er i dag, det blir et lite pluss.

Holdes helt utenfor

Thomas Ulstad og SV kom med forlag om at barnetrygden skal holdes helt utenfor inntektsgrunnlaget fra 2021. Dette forslaget falt.

– Arbeiderpartiet er et ansvarlig parti, i motsetning til enkelte andre partier som kan pøse ut med penger uten å finne inndekning. Vi har fått beregnet at vårt forslag, som ble vedtatt i kommunestyret vil gi en antatt årlig utgift på 450 000 for Malvik kommune.

– Det tilsvarer en barnehageansatt, så jeg håper at alle forstår at dette er knallhard og vanskelige prioriteringer, som gjør vondt å måtte gjøre. Men, som sagt vi må være ansvarlige, og da må vi tåle å stå i stormen og gjøre disse prioriteringene.

Arbeiderpartiet er et parti som vil gi mer til de som har minst, ikke la det være noe tvil om det. Men, som et ansvarlig styringsparti, er vi avhengig av å gjøre dette på en måte som er bærekraftig for kommuneøkonomien.

Dette er forslaget som ble vedtatt:

1. Malvik kommune skal følge de statlig veiledende satsene for økonomisk sosialhjelp.

2. Bare 65% av barnetrygden legges til grunn.

3. Ordningen trer i kraft fra 1. september 2020.

3. Rådmannen bes innarbeide dette i sitt forslag til budsjett for 2021.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...