Annonse
Nea Radio

NAF senior trafikkurs:

- De er så herlige folk

Monika Haarsaker og Bjarne Gulbrandsen fra NAF Foto: Ola Bjerken

6. og 8. oktober ble det avholdt senior trafikkurs i Selbu i regi av NAF.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2020 kl 09:44

Annonse

Monika Haarsaker og Bjarne Gulbrandsen hadde undervisningsansvaret for hver sin kursdag.

- Første dag av kurset går med til å ha fokus på kropp, syn og bil i lette trekk, sier Monika Haarsaker.

- Hvordan har det vært med deltakelse?

- De tok litt tid i starten, men så begynte de melde seg på litt parvis. Til slutt så var det 10 deltakere, noe vi er godt fornøyde med, forteller Haarsaker.

Monika Haarsaker understreker viktigheten av et slik kurs.

- Et slik kurs er viktig med tanke på at det fort kan være opp mot 50 år og kanskje enda mer siden de kjørte opp. Ting forandrer seg i trafikken i form av nye regler. I tillegg så kommer det jo til stadighet nye biler, forteller hun.

Forventinger

På dag to av kurset, så ble det lagt mer vekt på forventinger.

- Vi så på hvordan trafikken har endret seg gjennom årene. Det ble jobbet opp imot hva slag forventinger de har til rundkjøringer, vikeplikt og av og påkjøringer. Så snakket vi om den økende trafikkmengden, forteller Bjarne Gulbrandsen og legger til at ble lagt vekt på en del informasjon som skal gjøre de mer bevisst som sjåfører.

- Er dette et omreisende kurstilbud?

- Vi dekker Hitra og Frøya, så har vi Selbu og vi håper selvfølgelig å kunne komme tilbake å ha flere kurs om interessen er der, forteller Gulbrandsen.

Trivelig gjeng

- Det er veldig gøy å jobbe med denne gjengen. De er herlige folk. Så er det veldig viktig å påpeke at vi er ikke her for å lære de ting. Vi er her for å legge til rette for de skal forstå at de kan det fra før. De tror at de ikke kan det, men så viser det seg etter hvert at de kan det likevel, understreker Gulbrandsen.

- Mange av disse kursdeltakerne er pensjonister og har kanskje god tid. Noen har kanskje til og med barnebarn eller oldebarn som driver med oppkjøring. Så dette er jo en gylden mulighet til å gi de kanskje den ekstra motivasjonen til å ta med de yngre på øvelseskjøring, avslutter Gulbrandsen.

Nøkkelord

Annonse