Nea Radio

Scooterdispensasjonene i Holtålen:

– Dårlig timing

Hitterdal mener saksbehandleren som ringte Holtålen kommune tirsdag, burde tenkt seg om.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2020 kl 20:37

Tirsdag fikk kommunedirektør i Holtålen, Marius Jermstad, en telefon fra Fylkesmannen som mente at Holtålen brøt loven ved å gi hytteeiere dispensasjon til å kjøre snøscooter til hyttene sine - ei ordning som har eksistert i 30 år.

I klartekst betyr dette at alle drøyt 380 dispensasjonene som er utstedt for 2020, risikerer å bli trukket tilbake.

Henvendelsen fra Fylkesmannen kommer dagen etter at ei gruppe fra Ålen hadde bedt om, og fått et møte med fylkesmannens miljøvernavdelingen på Steinkjer, for å snakke om scooterkjøring i Holtålen.

Mange har i ettertid satt de to episodene i sammenheng, altså at ordningen med hyttedispensasjoner kom fram under møtet med Fylkesmannen.

Var ikke tema på møtet

Nea Radio har vært i kontakt med en av de som var med på dette møtet, og vedkommende nekter for at dette ble diskutert.

Likevel har debatten rast på sosiale medier etter at saken ble gjort kjent, og torsdag kveld er det et grunneiermøte i Ålen, der scooterkjøring og da først og fremst løypekjøring på private eiendommer er tema.

Lite gjennomtenkt

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal har torsdag vært i kontakt med Fylkesmannen og begge parter har kommet fram til at det var heller dårlig håndtert av saksbehandleren, da han tirsdag tok kontakt med Holtålen kommune på måten dette ble gjort.

Hitterdal har registrert de sterke uttalelsene på kommentarfeltene i sosiale medier og håper dette nå roer seg. Han råder grunneierne som skal på møtet torsdag kveld, til å tenke seg godt om før de fatter drastiske tiltak.

Han mener saken har mange negative konsekvenser - også for prosessen rundt Gauldalsløypa, selv om dette er en helt annen sak.

Hør intervju med Hitterdal her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...