Annonse
Nea Radio

Danseglede i Havana

Lars Kristian Lauritzen fra Brekken var eneste hane i kurven, men stortrivdes på dansegulvet. Foto: Anita Sivertsgård

Med reiselyst og en forkjærlighet for dans dro ti rørosinger til Havana for å lære seg salsa.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Lange dager med opptil syv timer trening med egne danselærere ble det etterhvert salsadansere av de ti som reise til Havana, for å lære seg Cubas nasjonaldans.

Artikkelen fortsetter under bildet

Røros møter Havana. Deltagerne fra fjellet sammen med sine trenere ute på Prado ved dansestudioet. Foto: Anita Sivertsgård

Intensive dager

I fem dager var det intensiv opplæring på danseskolen Baila Habana, som stilte med egne danselærere til hver enkelt av deltagerne.

Fra klokka 10.00 til 13.00 hver dag ble det øving i dansestudioet like ved Prado i Havana før de utpå kvelden måtte prøve ut kunnskapen på lokale dansegulv.

Den berømmelige koden

Det ble mye telling av takt og knoting før deltagerne knekte den berømmelige koden.

Den største utfordringen for mange av danserne fra fjellet var at de var gode swingdansere fra før som har en del likhetstrekk med salsa, og dermed måtte mange jobbe med både å lære seg ny dans og ikke minst kvitte seg med en del gamle og satte bevegelser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mange skritt og mye terping ga etterhvert resultater. Foto: Anita Sivertsgård

Forkjærlighet

Etterhvert ble det en dreven gjeng med dansere fra fjellet som helt klart har fått en ny kjærlighet for salsa med seg i kofferten hjem til Røros.

Nå er de i gang med tanker om salsakvelder og flere kurs, slik at flere kan få ta del i denne dansegleden og spesielt menn er noe som gjengen vil oppfordre til å bli med.

Flere turer

Ingunn Haugseggen fra Salsa Røros som arrangerte turen kan fortelle at hele gjengen er fødte salsadansere og at det nå vil bli mer salsa å se på Røros i tiden fremover.

Hun ser heller ikke bort i fra at hun vil arrangere flere turer i fremtiden og har allerede begynt å tenke på neste tur til salsaens hjemland.