Nea Radio

Danseglede i Havana

Lars Kristian Lauritzen fra Brekken var eneste hane i kurven, men stortrivdes på dansegulvet. Foto: Anita Sivertsgård

Med reiselyst og en forkjærlighet for dans dro ti rørosinger til Havana for å lære seg salsa.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lange dager med opptil syv timer trening med egne danselærere ble det etterhvert salsadansere av de ti som reise til Havana, for å lære seg Cubas nasjonaldans.

Artikkelen fortsetter under bildet

Røros møter Havana. Deltagerne fra fjellet sammen med sine trenere ute på Prado ved dansestudioet. Foto: Anita Sivertsgård

Intensive dager

I fem dager var det intensiv opplæring på danseskolen Baila Habana, som stilte med egne danselærere til hver enkelt av deltagerne.

Fra klokka 10.00 til 13.00 hver dag ble det øving i dansestudioet like ved Prado i Havana før de utpå kvelden måtte prøve ut kunnskapen på lokale dansegulv.

Den berømmelige koden

Det ble mye telling av takt og knoting før deltagerne knekte den berømmelige koden.

Den største utfordringen for mange av danserne fra fjellet var at de var gode swingdansere fra før som har en del likhetstrekk med salsa, og dermed måtte mange jobbe med både å lære seg ny dans og ikke minst kvitte seg med en del gamle og satte bevegelser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mange skritt og mye terping ga etterhvert resultater. Foto: Anita Sivertsgård

Forkjærlighet

Etterhvert ble det en dreven gjeng med dansere fra fjellet som helt klart har fått en ny kjærlighet for salsa med seg i kofferten hjem til Røros.

Nå er de i gang med tanker om salsakvelder og flere kurs, slik at flere kan få ta del i denne dansegleden og spesielt menn er noe som gjengen vil oppfordre til å bli med.

Flere turer

Ingunn Haugseggen fra Salsa Røros som arrangerte turen kan fortelle at hele gjengen er fødte salsadansere og at det nå vil bli mer salsa å se på Røros i tiden fremover.

Hun ser heller ikke bort i fra at hun vil arrangere flere turer i fremtiden og har allerede begynt å tenke på neste tur til salsaens hjemland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...