ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Børsonkoret:

Damene er mange, men Stian trenger hjelp i bassrekkene

Børsonkoret. Foto: Per Magne Moan

Sliter med å demme opp for alle de lyse stemmene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

29 damer og en herre gjør at Børsonkoret nå kan kalles et ekte blandakor.

Men stemmene er ennå ikke helt jevnt fordelt. Stian Grønli er foreløpig er den eneste mannsstemmen i det nystartede koret i Ålen og må gjøre en formidabel innsats for å hevde seg mot de lysere toneartene.

Mandag kveld var det øving og den som sørget for at både alter, sopraner, tenorer og Stian kom inn på riktig sted til riktig tid, var Oskar Tørres Lindstad.

Dirigent Oskar har orden i rekkene. Foto: Per Magne Moan

Den unge rørosingen har nettopp gjort unna førstegangstjenesten og dirigerer fra før Ålen Musikkorps. Men utover høsten og vinteren blir det to ukentlige turer til Ålen for Oskar, som er svært glad for å ha fått dirigentjobben.

Hør intervju med Oskar her:

Siv Anita Kværnes er en av ildsjelene bak koret. Hun er positivt overrasket over interessen og ikke minst oppmøtet av sangglade sambygdinger:

To av de aller yngste medlemmene i koret, er søstrene Maren og Marit Kirkhus. Begge synger også til vanlig, og synes det er artig å være med i kor og utvikle sangen videre:

Som tidligere nevnt i artikkelen er Stian Grønli foreløpig den "eneste hanen i kurven", for å bruke hans egne ord på den situasjonen. Selv om han trives bra så ser han mer enn gjerne for seg flere djupe bassrøster i koret.

Nøkkelord

ANNONSE