Nea Radio

Børsonkoret:

Damene er mange, men Stian trenger hjelp i bassrekkene

Børsonkoret. Foto: Per Magne Moan

Sliter med å demme opp for alle de lyse stemmene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

29 damer og en herre gjør at Børsonkoret nå kan kalles et ekte blandakor.

Men stemmene er ennå ikke helt jevnt fordelt. Stian Grønli er foreløpig er den eneste mannsstemmen i det nystartede koret i Ålen og må gjøre en formidabel innsats for å hevde seg mot de lysere toneartene.

Mandag kveld var det øving og den som sørget for at både alter, sopraner, tenorer og Stian kom inn på riktig sted til riktig tid, var Oskar Tørres Lindstad.

Dirigent Oskar har orden i rekkene. Foto: Per Magne Moan

Den unge rørosingen har nettopp gjort unna førstegangstjenesten og dirigerer fra før Ålen Musikkorps. Men utover høsten og vinteren blir det to ukentlige turer til Ålen for Oskar, som er svært glad for å ha fått dirigentjobben.

Hør intervju med Oskar her:

Siv Anita Kværnes er en av ildsjelene bak koret. Hun er positivt overrasket over interessen og ikke minst oppmøtet av sangglade sambygdinger:

To av de aller yngste medlemmene i koret, er søstrene Maren og Marit Kirkhus. Begge synger også til vanlig, og synes det er artig å være med i kor og utvikle sangen videre:

Som tidligere nevnt i artikkelen er Stian Grønli foreløpig den "eneste hanen i kurven", for å bruke hans egne ord på den situasjonen. Selv om han trives bra så ser han mer enn gjerne for seg flere djupe bassrøster i koret.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...