Nea Radio

Dalførepatruljen godt i gang med å rydde søppel

Mats Maalø og Henrik Kraft. Foto: Anette Fossmo

18 åringene Henrik og Mats skal holde dalføret søppelfritt i sommer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sommerens "dalførepatrulje" består av 18 år gamle Henrik Kraft og Mats Maalø, sammen skal de i løpet av juli sørge for å få ryddet veiene rundt Stjørdal og Meråker fri for søppel. Dalførepatruljen er et prosjekt satt i gang av Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker og er finansiert med midler fra Miljødirektoratet. Et initiativ som holder naturen fri for søppel samtidig som det skaper arbeidsplasser til ungdommer, kan ikke kalles noe annet enn et positivt tilskudd til kommunen.

- Oppgaven vår er å kjøre rundt i dalføret, i hovedsak Stjørdal og Meråker. Da skal vi stoppe på bussholdeplasser og andre lommer langs veien og plukke søppel, forklarer Henrik Kraft.

- Der ganske greit, vi har en del å gjøre. Men ellers er det en fin jobb, legger Mats Maalø til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Kan bli bedre

Etter å ha plukket opp andres søppel i en drøy uke, har de gjort seg en formening om søppelvanene til de som har benyttet seg av ferdselsårene i kommunen. Det kommer en klar oppfordring til folket:

- Det kan absolutt bli bedre. Det er veldig varierende hvor mye vi finner, alt ifra noen få papirbiter til store søppelfyllinger. Så det er veldig variert, forteller Kraft.

- Vi har kjørt oppover E14 mot grensen og der har det vært store mengder med søppel, i alle fall noen steder. Men det varierer jo litt etter hvor man er også, skyter Maalø inn.

Anbefaler andre kommuner til å gjøre noe lignende

På spørsmål om hva de synes om Naturvernforbundets initiativ til å sette i gang dette prosjektet er begge gutta positive. De oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme, i tillegg til at de anbefaler andre ungdommer å søke om det skulle bli aktuelt neste år.

- Det er bra. Jeg tror det er mange andre som setter pris på et slikt tiltak og at det blir ryddet opp søppel rundt omkring, sier Maalø.

Han får støtte av sin kollega:

- Jeg er helt enig. Jeg vil jo anbefale dette til andre kommuner. Det er et kjempetiltak som bør settes i gang, legger Kraft til.

- Nå får vi jo være mye ute, noe både jeg og Mats liker fra før av. Selv om vi plukker søppel hele tiden, så er det veldig varierende. Du går ikke lei. Det er en veldig fin jobb, avslutter Kraft.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...