ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Dalførepatruljen godt i gang med å rydde søppel

Mats Maalø og Henrik Kraft. Foto: Anette Fossmo

18 åringene Henrik og Mats skal holde dalføret søppelfritt i sommer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sommerens "dalførepatrulje" består av 18 år gamle Henrik Kraft og Mats Maalø, sammen skal de i løpet av juli sørge for å få ryddet veiene rundt Stjørdal og Meråker fri for søppel. Dalførepatruljen er et prosjekt satt i gang av Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker og er finansiert med midler fra Miljødirektoratet. Et initiativ som holder naturen fri for søppel samtidig som det skaper arbeidsplasser til ungdommer, kan ikke kalles noe annet enn et positivt tilskudd til kommunen.

- Oppgaven vår er å kjøre rundt i dalføret, i hovedsak Stjørdal og Meråker. Da skal vi stoppe på bussholdeplasser og andre lommer langs veien og plukke søppel, forklarer Henrik Kraft.

- Der ganske greit, vi har en del å gjøre. Men ellers er det en fin jobb, legger Mats Maalø til.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Kan bli bedre

Etter å ha plukket opp andres søppel i en drøy uke, har de gjort seg en formening om søppelvanene til de som har benyttet seg av ferdselsårene i kommunen. Det kommer en klar oppfordring til folket:

- Det kan absolutt bli bedre. Det er veldig varierende hvor mye vi finner, alt ifra noen få papirbiter til store søppelfyllinger. Så det er veldig variert, forteller Kraft.

- Vi har kjørt oppover E14 mot grensen og der har det vært store mengder med søppel, i alle fall noen steder. Men det varierer jo litt etter hvor man er også, skyter Maalø inn.

Anbefaler andre kommuner til å gjøre noe lignende

På spørsmål om hva de synes om Naturvernforbundets initiativ til å sette i gang dette prosjektet er begge gutta positive. De oppfordrer andre kommuner til å gjøre det samme, i tillegg til at de anbefaler andre ungdommer å søke om det skulle bli aktuelt neste år.

- Det er bra. Jeg tror det er mange andre som setter pris på et slikt tiltak og at det blir ryddet opp søppel rundt omkring, sier Maalø.

Han får støtte av sin kollega:

- Jeg er helt enig. Jeg vil jo anbefale dette til andre kommuner. Det er et kjempetiltak som bør settes i gang, legger Kraft til.

- Nå får vi jo være mye ute, noe både jeg og Mats liker fra før av. Selv om vi plukker søppel hele tiden, så er det veldig varierende. Du går ikke lei. Det er en veldig fin jobb, avslutter Kraft.

Nøkkelord

ANNONSE