Nea Radio

Dale: – Fint avbrekk fra bondeaksjoner

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøkte Rørosmartnan i forbindelse med sin rundreise i regionen. Foto: Marit Langseth

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøker Rørosmartnan for første gang i år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg innser at jeg har booket et litt for tett program. Jeg burde antagelig hatt et par dager når jeg først er her, sier Jon Georg Dale i forkant av åpningen av Rørosmartnan.

I forbindelse med en rundreise i regionen besøker Dale Røros og martnan, men blir ikke lenge, da ferden allerede tirsdag går videre til Nord-Østerdalen. Før han drar skal han holde tale under åpninga.

– Jeg skal heldigvis få oppleve martnan fra scenen også, og det gleder jeg meg veldig til. Det er fantastiske kulisser her, så dette kommer til å bli bra. For meg som er vant med bondeaksjoner, så blir det et hyggelig avbrekk.

– Ikke siste gangen jeg er her

Dale skal også dele ut Matmerks Spesialitetsmerke.

– Røros er for meg et av fyrtårnene i landet innen lokalmatsatsing, så jeg skal dele ut et spesialitetsmerke til en av flere lokalmatprodusenter her oppe, sier Dale.

Dette er første gangen Dale er her under Rørosmartnan.

– Jeg har lest litt i forkant, og martnan er jo beryktet landet over. Jeg vet litt om hvor viktig dette er for mange av de næringene jeg har jobbet med, hvor viktig det tradisjonelt har vært med handel og hvor viktig det er med den satsinga som skjer nå på lokalmat, reiseliv og kultur. Så jeg gleder meg veldig til å oppleve dette, sier han og fortsetter:

– Det er åpenbart at dette ikke er den siste gangen jeg er her.

Anbefaler å besøke bakgårdene

Martnasgeneral Lillian Sandnes anbefaler statsråden å gå en tur i gatene og ta en tur innom bakgårdene.

– Ta en tur innom bakgårdene og ta steget hundre år tilbake til tid, for så i neste øyeblikk å oppleve det urbane kafélivet og utelivet i Rørosgatene, sier Sandnes.

Hør hele intervjuet med Dale og Sandnes her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...